середа, 28 лютого 2018 16:15

Досліджуємо Закарпаття: що побачити у затишному містечку Мукачеве
22

Фото: Олег БОЖКО

Мукачеве – місто, у якому точно варто побувати кожному, хто опинився на Закарпатті. Це, безперечно, одне із найбільш колоритних і затишних містечок України.

Звісно, найбільш відоме місто серед туристів завдяки замку Паланок, який знаходиться на околицях Мукачевого. Замок приваблює мандрівників з усіх куточків країни. Замок Паланок (або Мукачівський замок) – це цінна історична і воєнно-архітектурна пам'ятка Закарпаття 14-17 століть. Замок звели на горі вулканічного походження заввишки 68 метрів. Споруда замку була значно перебудована подільським князем Федором Корятовичем, а згодом – і представниками трансильванського роду Ракоці.

Автор: Олег БОЖКО
 

Втім, у місті цікавий не лише замок. Якщо ви прихзали у Мукачеве, то обов'язково варто витратити кілька годин на прогулянку містом. Європейська атмосфера, європейська архітектура з німецьким і угорським присмаком, європейська чистота на вулицях – все це дозволяє казати про Мукачево як про маленьку Європу на околиці України.

Автор: Олег БОЖКО
 

У місті варто подивитись центральну площу. Тут зосереджено багато цікавих памяток. Зокрема, Ратуша. Вона була збудована у 1904 році. Для будівлі відомий архітектор з Будапешта Янош Бабула знайшов досить вдале рішення, зберігши певні риси прадавньої середньовічної архітектури.

Автор: Олег БОЖКО
 

Напроти ратуші знаходиться російський драматичний театр. Закладено його у 1896 році, а відкрито – у 1899-му. На цій це самій площі також можна побачити найпрестижніший готель Мукачева – "Star", розміщений в будівлі початку ХХ століття. Від ратуші у східному напрямки починається проспект Миру – своєрідне мукачівське пішохідне Корзо.

Автор: Олег БОЖКО
 
В глибині одного із дворів на проспекті Миру розташована колишня резиденція трансільванських князів на Закарпаття. Це розкішний палац, так званий "Білий дім", датований серединою 17 століття.
Автор: Олег БОЖКО
 

Звісно, у Мукачево можна знайти багато затишних кафе на самі різні смаки. Тут можна випити смачної кави, скуштувати традиційні закарпатські страви.

Автор: Олег БОЖКО
 

Багато туристів помічали, що ціни на проживання і харчування у Мукачево нижчі, ніж в обласному центрі Закарпаття – Ужгороді. Проте в той же час Закарпаття – один із найбагатших регіонів України, тому ціни тут не такі вже й низькі.

Зараз ви читаєте новину «Досліджуємо Закарпаття: що побачити у затишному містечку Мукачеве». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути