середа, 28 березня 2012 16:21

Фотографії розжареної лави "просто під ногами" робить фотограф-екстремал
11

Фото: Фото: The Sun

Майлз Морган на власний страх і ризик фотографує розпечену лаву у безпосередній близькості.

41-річний мисливець за розжареною породою пожертвував не однією парою взуття, щоб зафіксувати на фотокамеру дивовижні "вогняні картини" одного з найнебезпечніших "природних убивць" у світі.

Морган підходить до лави настільки близько, наскільки фізично може: нещодавно саме так він робив біля вулкану Кілауеа, що на Гаваях.

"До слова, там було нереально гаряче, - розповідає фотограф-екстремал, - Токсичні гази заважають дихати та засліплюють очі, жар буквально плавить резину на підошві та обпікає ніжки штативу. Дуже страшно, але й захоплююче: не думаю, що колись відчував себе настільки живим!"

Морган вирішив навіть сфотографуватися на фоні вулкану, щоб пізніше переконатися, що все це було насправді.

1247-метровий Кілауеа - один з наймолодших вулканів на Гаваях, через те й один з найактивніших: він майже безперервно викидає лаву, починаючи з 1960 року.

Лава з нього розтікається в радіусі 6 миль, сягаючи Тихого океану за 4 години після початку виверження, збільшуючи в такий спосіб сам острів.

"Десь за 200 метрів від води ти починаєш розуміти усю небезпеку ситуації: фактично, земля під твоїми ногами - лише застигла порода, абсолютно нестійка через ерозію піщаного узбережжя під нею. Величезні шматки такого "берегу" можуть відламуватись та падати у воду: якщо в цей момент ви будете на ньому - смерть неминуча", - пояснив Майлз.

Зараз ви читаєте новину «Фотографії розжареної лави "просто під ногами" робить фотограф-екстремал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути