понеділок, 04 листопада 2013 11:16

Фіни щотижня ходять у сауну і снідають у ресторанах
8

Фото: Фото надані Максимом Фоменко

"Торішній Новий рік я зустрів у Фінляндії, - говорить Максим Фоменко з Києва. – Дівчина Ольга мріяла про це два роки. Вирішив їй там освідчитися. Путівку купили ще у серпні".

За путівку на двох заплатили 1200 євро. До Фінляндії їхали автобусом через Росію.

"Виїхали 29 грудня, - згадує Фоменко. – Мали одноденну екскурсію по Петербургу. Ночували у готелі в міста Виборг. Вранці перетнули кордон з Фінляндією. Після заселення у готель нас повезли у село Санта Клауса. Це так званий розважальний центр неподалік від міста Рованіємі".

"Побувати у будинку Санти і перетнути Полярне Коло я мріяла ще з дитинства, - каже Ольга Миколайчук, наречена Фоменка. – Не вірила своїм очам, коли побачила усю цю різдвяну казку наживо. На пам'ять нам навіть подарували сертифікат. Каталися на різдвяному поїзді, побачили майстерню Санта Клауса, взяли участь у виготовленні різдвяних подарунків разом з казковими ельфами, відвідали майстерню шоколаду".

Новий рік зустрічали на новорічному фуршеті у готелі. За це доплачували додатково по 50 євро з людини.

"Наступні два дні їздили на ферму, де розводять оленів, каталися в оленячих і собачих упряжках, гасали на мотосанях, пили коктейлі з келиха з льоду у ресторані зі снігу", - згадує Фоменко.

Українських туристів здивувало, що назви вулиць у Фінляндії пишуть фінською і шведською мовами.

"Екскурсовод пояснила, що обидві мови є офіційними у Фінляндії. Ходили в аквапарк, двічі відвідували сауну. Там їх більше, ніж магазинів. Фіни дуже люблять паритися, тому ходять у сауну щотижня. Мало хто готує їсти вдома. Помітили, що фіни ходять снідати до ресторанів. Там навіть є спеціальне ранкове меню, яке не менше за бізнес-ланчі. Багато чоловіків і жінок заправляють штани у носки. Так їм легше крутити педалі велосипеда. На велику на роботу дозволяють собі проїхатися навіть дуже заможні фіни".

Фоменко каже, що після подорожі кинув палити.

"Взяв з собою одну пачку цигарок і ті скурив у Росії. У Фінляндії цигарки дорогі. Шкода було віддавати 7-8 євро за пачку. Не покурив чотири дні і зрозумів, що можу побороти цю шкідливу звичку", - розказує Максим.

Зараз ви читаєте новину «Фіни щотижня ходять у сауну і снідають у ресторанах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути