четвер, 27 січня 2022 21:04

Дешевий глінтвейн і альтернатива Буковелю: біля Львова відкрили лижний курорт
35

Гірськолижні траси комплексу Emily Resort запустили в тестовому режимі
Фото: Валерій Шмаков
Офіційне відкриття гірськолижних трас відбудеться наступного сезону
Завдяки сучасним технологіям траси будуть доступні для катання цілий рік
Послуги прокату спорядження ще немає
Тут можна помилуватись красою гір Давидівського пасма

27 січня у Винниках, за п'ять кілометрів від центру Львова, в тестовому режимі запустили гірськолижні траси комплексу Emily Resort. Покататись на лижах і сновбордах зібрались сотні містян. Також з крісельного підйомнику можна помилуватись красою гір Давидівського пасма.

Гірськолижний витяг з трьома трасами для катання різної довжини і складності спорудили на схилах поблизу колишнього Винниківського озера. Щоправда, для цього вирубали частину дерев у лісі поруч, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Завдяки сучасним технологіям траси будуть доступні для катання цілий рік, запевняють в Emily Resort. Також діятиме спуск для тюбінгу - надувних саней. Його облаштують вже після офіційного відкриття гірськолижних трас наступного сезону. До того часу роботу спусків тільки тестуватимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про відпочинок в Карпатах: основні напрямки та ціни

Аби взяти участь у тестовому катанні, потрібно було попередньо зареєструватись на сайті комплексу. Також відвідувачів заздалегідь просили узяти власне екіпірування. Бо послуги прокату спорядження ще немає. Не працюють поки з відвідувачами й інструктори.

Власником відпочинкового комлпексу Emily Resort є родина бізнесмена і депутата Львівської обласної ради Григорія Козловського, за даними YouControl. У коментарі для Gazeta.ua Козловський відмовився назвати ціни на електронні пропуски на підйомники, прокат спорядження та послуги інструктора, які діятимуть після офіційного відкриття трас.

"А ви скажете мені, яка буде ситуація в країні через тиждень? Який буде курс долара, яка буде середня зарплата? Від мене це не залежить. Я не впливаю на економічну ситуацію в країні", - заявив бізнесмен.

Натомість зараз на Emily Resort можна купувати глінтвейн по 50 грн. за порцію. Наприклад, у Буковелі середня ціна на напій утричі вища.

На території відпочинкового комлпексу також спроєктували найбільший івент-хол України площею 1500 кв. м, готель на 166 номерів, СПА-центр, дитячі зони, паркінг, тренажерний зал, басейн і гідропарк - штучне озеро з відпочинковою зоною. Також уже працює дитяча футбольна академія клубу "Рух".

Завдяки пом'якшенню карантинних обмежень цієї зими поціновувачі активного відпочинку на лижах та сноубордах активно штурмують гори. Соцмережі рясніють світлинами довжелезних черг туристів біля підйомників та коментарями із порівнянням цін та сервісу на гірськолижних курортах України – розкручених і не дуже.

Gazeta.ua перелічила переваги й недоліки найпопулярніших локацій – траси, підйомники, інфраструктуру, дороги й розваги.

Зараз ви читаєте новину «Дешевий глінтвейн і альтернатива Буковелю: біля Львова відкрили лижний курорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути