Ексклюзиви
пʼятниця, 26 листопада 2021 13:05

Що потрібно знати про відпочинок в Карпатах: основні напрямки та ціни

Львівщина, Івано-Франківщина та Закарпаття – найбільш туристичні регіони України. Окрім історичних пам'яток, природних парків та рекреаційних зон тут надають якісні та комфортні умови відпочинку. Особливо популярні зимові тури в Карпати на Новий рік та Різдво. Адже місцевість вражає своїм колоритом та традиціями.

Як обрати відпочинок у зимових Карпатах, та які послуги пропонують туристичні компанії читайте на Gazeta.ua.

Екскурсійні тури

Такі подорожі дають можливість дослідити регіон – відвідати унікальні природні об'єкти – гірські вершини, водоспади, озера, полонини та найвищі перевали українських Карпат. Вибір величезний, а мальовничі пейзажі потішать око мандрівників.

  Тури до Карпат особливо популярні на Новий рік та Різдво
Тури до Карпат особливо популярні на Новий рік та Різдво

Тури включають відвідини середньовічних фортець та замків: Олеський, Золочівський, Підгорецький та Свірзький - на Львівщині, палац графів Шенборнів, Паланок, Сент-Міколаш, Ужгородський та Невицький – на Закарпатті.

Щоб познайомитись з культурою, традиціями, звичаями, обрядами, театралізованими дійства, відвідати музеї, скуштувати гуцульські страви – обирайте тури містами й селами Карпат.

Якщо ж цікавить старовинна архітектура міст – пропонують мандрівки, які не оминають Львів та Ужгород. Професійні екскурсоводи, які добре знають історію, байки та легенди проведуть найцікавішими маршрутами та розкажуть про найвизначніші архітектурні пам'ятки.

Часто екскурсійні тури включають відвідування бальнеологічних курортів Прикарпаття та Закарпаття й дегустрацію цілющих вод.

Екскурсійні тури тривають до 8 днів, ціна – до 8 800 грн.

Походи горами

Підйоми на найвищі вершини Карпат не є складними. Підходять для початківців та туристів з дітьми. Окрім дивовижних пейзажів та неймовірних фотолокацій у походах можна ще й відпочити від міського життя. Тури не обмежуються літнім сезоном, а професійні гіди в цьому допоможуть.

  Тури до Карпат особливо популярні на Новий рік та Різдво
Тури до Карпат особливо популярні на Новий рік та Різдво

Туристичні компанії пропонують підйоми на Говерлу, Петрос, Хом'як, Сивулю, Смортич, Піп Іван Чорногірський та Мармароський.

Екскурсійні тури тривають до 3 днів, ціна – до 3000 грн з проживанням в комфортних умовах.

Спа-відпочинок у Карпатах

Чани під відкритим небом, сауни, термальні басейни - найпривабливіший та найкомфортніший відпочинок у будь-яку пору року. В таких турах можна не лише розслабитись, а й оздоровитись. Спа-процедури можна поєднувати з дегустацією місцевої їжі та напоїв – вина та наливок.

Спа-тури тривають до 3 днів, ціна – до 2750 грн.

  Тури до Карпат особливо популярні на Новий рік та Різдво
Тури до Карпат особливо популярні на Новий рік та Різдво

Сезонні гірськолижні тури

Катання на лижах та сноубордах – найпопулярніший відпочинок у горах. Карпати пропонують величезний вибір гірськолижних трас для професіноалів та новачків в Буковелі та Драгобраті. Такі тури можна доповнювати спа-процедурами, дегустацією місцевої кухні, екскурсіями.

Вартість путівок на гірськолижні курорти залежить від умов та кількості днів відпочинку, прокату спортивного спорядження, послуг інструкторів.

Гірськолижні тури тривають до 7 днів, а ціни стартують від 1995 грн.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про відпочинок в Карпатах: основні напрямки та ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути