Ексклюзиви
пʼятниця, 16 грудня 2011 13:30

Данці не соромляться освідчуватись у коханні привселюдно
31

Фото: фото: Анна УСІК

Торік з друзями на католицьке Різдво літали до данської столиці Копенгаген.За аеропереліт з Києва до Копенгагена заплатили $ 220 з людини.

З кінця листопада там починають діяти різдвяні ярмарки. Палатки з сувенірами і солодощами розбивають на усіх вулицях в центральній частині міста. Там скупити можна удвічі дешевше, ніж в сувенірних магазинах. З солодощів данські діти полюбляють карамельки з м'ятним смаком, шоколадні та горіхові пасти, перетертий мигдаль з цукром. Останній продається в упаковках по 0,5-1кг, як у нас морозиво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лижники-екстремали через відсутність снігу катаються по камінню

Данські чоловіки мовчазні, але у громадських місцях часто освідчуються жінкам у коханні – просто під час прогулянки, на виході з супермаркету чи коли поряд сідають у метро. Данською мовою це звучить як "Сіег елскер дит" - "Кохаю тебе".

Данці дуже люблять пиво. За вечір компанія з 4 чоловік залюбки випиває по 15-20 літрів. Додому йдуть веселі, але хміліють нешвидко. До пива замовляють ковбаски під соусом або запечену рибу з цвітною капустою. Часто замовляють овочі на грилі. Постійно повторюють, що вони тверезі і самі дійдуть додому. Викликають таксі по телефону. Так удвічі дешевше, ніж зловити на вулиці. Найчастіше просять викликати машину у бармена чи офіціанта. За це нагороджують їх чайовими. Хоч на чайові датці здебільшого скупі, як і німці. Заощаджують кожну копійку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Відні не прийнято перекусувати на вулиці

Розраховуються у транспорті і магазинах найчастіше кредитками – тоді отримують знижки на більшість товарів у магазинах, автоматично стають учасниками різних акцій.

Молоді данці захоплюються соляріями – як чоловіки, так і жінки. Люблять робити пірсинг і татуювання. Старші до соляріїв ходити бояться. У місті багато реклами соціального характеру. На багатьох плакатах бачили застереження: засмага у солярії призводить до раку шкіри.

Зараз ви читаєте новину «Данці не соромляться освідчуватись у коханні привселюдно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути