середа, 16 листопада 2011 15:00

У Відні не прийнято перекусувати на вулиці
18

Навесні їздили з друзями у Відень. Візит був запланований в рамках туру "Краків-Прага-Дрезден-Відень". Були там всього шість годин.

"Аби побачити справжній Відень і відчути ритм життя австрійців, треба пожити там хоча б тиждень, - каже подруга Олена. Вона у Відні навчалася два місяці у школі фотомайстерності. Винаймала кімнату у хостелі за 500 євро на місяць.

"У Відні ціни високі. Квартиру можна винайняти за 1 тис. євро. Там усе дороге, але якісне. У супермаркетах ретельно слідкують за свіжістю продуктів. Якщо йогурт можна вживати до 18 жовтня, 15 його вже забирають з полиць і віддають безпритульним. Воду усі п'ють з-під крану. Вона смачна, чиста, бо з гірських джерел Альп. Австрійці додатково встановлюють фільтри у квартирах. Бутильовану купують рідко і тільки у скляный тарі".

Чашка кави у віденському кафе коштує від 2 євро. Вуличну їжу майже не продають. Біля великих супермаркетів стоять кіоски з хот-догами і кока-колою по 5 євро.

"У супермаркетах ціни нижчі, - пояснює Олена. - Їсти на вулиці не прийнято. Якщо на ходу жуєш хот-дог або гамбургер, усі знають, що ти турист"

Заходимо у супермаркет в центрі Відня. Купуємо 200 гр сиру за 2 євро, булочки за 1 євро, шоколадку за 0,5 євро, 2 літри кока-коли за 1 євро.

"У магазинах з брендовим одягом речі часто дешевші, ніж в Україні на ринках. Під час розпродажів у січні-лютому брендові речі можна купити за півціни, іноді з 70-90-відсотковою знижкою. Вони якісні, навіть після 20 прання виглядають як нові".

 

5 місць, які радять відвідати туристам

1. Найстаріше у світі колесо огляду у парку атракціонів Пратер. Це символ міста. Колесо побудували у середині 19 століття. Його висота - 65 м. У віп-вагончиках колеса огляду часто одружуються молодята під час виїзних церемоній.

2. Собор святого Штефана, де стоїть п'ять органів. Там варто послухати "Реквієм" Моцарта.

3. Палац-музей Бельведер. Тут виставлено найбільший і повне зібрання картин великого художника Клімта, який народився в Австрії.

4. Віденська опера. На постановки квитки розкуповують за місяць. Щороку у лютому там відбувається Віденський бал. Потрапити на нього дуже важко. Квитки розпродують за півроку. Їх вартість від 200 до 20 тисяч євро.

5. Музей похоронних справ. Там виставлені старовинні предмети траурних церемоній, оригінальні моделі трун і похоронних машин, а також пристрій для виявлення "помилкових покійників" - людей, які впали в кому.

 

Зараз ви читаєте новину «У Відні не прийнято перекусувати на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути