субота, 22 червня 2013 16:59

Будинок у Греції можна купити за 40 тис. євро
15

Фото: Фото: надані Галиною Вакарчук

"В Афінах нема на що дивитися. Краще їхати відпочивати у Грецію на острови", - говорить киянка Галина Вакарчук. У травні вона літала відпочивати на острів Кріт.

"Пішла в туристичне агентство, аби купити путівку в Іспанію. Мріяла про Майорку або Коста-Браву, - зізнається Галина. – Але відмовитися від пропозиції туристичного менеджера не змогла. За куплений до Греції тур мені обіцяли відкрити річний шенген".

За словами туристки, після поїздки до Греції вона мріє побачити ще пів-Європи.

"Поки маю візу, не хочу втрачати шансу побачити решту Європи, - розказує Вакарчук. – Один день їздила на екскурсію в Афіни. Вразили кінотеатри під відкритим небом, у дворах і на дахах. Ця послуга доступна лише з травня по жовтень. Крутять там як старі чорно-білі картини, так і сучасні фантастику, бойовики і мелодрами. Вільних місць майже нема, хоч квитки трохи дорожчі, ніж у звичайних кінотеатрах – по 6-8 євро. З собою можна приносити приготовлені вдома десерти чи попкорн".

Коли пропустила сніданок у готелі, пішла з подругою снідати у йогурт-бар.

"Цей йогурт-бар знаходився через дорогу від нашого готелю, - згадує туристка. – Такої кількості йогуртів і кефірів я не бачила ще жодного разу. Є йогурти з фруктами, цукатами, горіхами і шоколадом. Тут знайдеться страва на будь-який смак. З вуличної їжі можна на кожному розі придбати гамбургер і кебаб. Останні у Греції дуже смачного готують. Коштує така смакота 2-3 євро".

Каже, в Афінах пустує багато ресторанів і магазинів.

"Навіть у центрі столиці багато закладів позакривали. Займатися бізнесом стало не вигідно через кризу. Через це позакривалося багато готелів. Страшно споглядати за порожніми будинками з вибитими шибками і вивісками на грецькій "Ми більше не працюємо", "Нас більше нема". Здивувалась, коли почула, що будинок у Греції можна купити за 40 тисяч євро. Однокімнатну квартиру у навколишніх містах біля столиці продають по 20-25 тисяч".

Радить скуштувати грецькі оливки і каву. На подарунки додому купувати корицю, оливкову олію і сухофрукти.

Галина розказує, що в Афінах мало не спокусилась купити собі шубу.

"До грецьких міст турфірми часто влаштовують шопінг-тури. Їдуть у них туристи і підприємці в основному за шубами. Такого вибору хутра я ще теж ні разу не бачила. Ціни різні – від 50 євро за хутряну жилетку до 20 тисяч євро за шубу з норки чи каракуля. Такі тури навіть самі греки називають "шубінгами". Турист не платить ні за переліт, ні за проживання у готелі, але мусить купити шубу на певну суму. Якщо не виконає умови контракту, то змушений буде оплатити свій відпочинок".

Зараз ви читаєте новину «Будинок у Греції можна купити за 40 тис. євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути