пʼятниця, 21 червня 2013 22:55

Мексика, Балі та Домінікана — серед українців стають популярними недешеві тури

Мексика, Балі та Домінікана — серед українців стають популярними недешеві тури
Фото надане прес-службою "Пан Укрейн"

Киянка Марина Демчук часто подорожує. Цього літа збиралася відпочити на одному з курортів Туреччини. Змінила свою думку, коли почула про масові заворушення у Стамбулі та в Анкарі.

"Вже збиралася купувати квиток, а тут почали розгортатися ті події. Мої родичі летіти до Стамбулу відмовили. Натомість я зупинила вибір на літньому відпочинку в Таїланді. Є маса "горящих путівок" і недорогих турів, з яких можна вибрати прийнятний варіант, - розповідає жінка.

Gazeta.ua поцікавилась у директора з туризму "Пан Укрейн" Ольги Юденко про популярні цього літа туристичні напрями і про те, як змінилися тенденції туризму за рік.

Пані Ольго, які зарубіжні туристичні маршрути зараз найбільш популярні серед українців?

Таїланд, Греція та Крим — саме ці країни найбільш популярні в сезоні цього року. Якщо говорити про Грецію, то в даному випадку є можливість купити горящу путівку при наявності шенгенської візи. Крим — рідний, і в цьому році дуже активний в туризмі тематичних подій. До Грузії їдуть, бо там цікаво і смачно, візи не треба. В цьому сенсі є великий вибір тематичних турів — від винних до археологічних. Ну а Таїланд влітку дешевше, ніж в холодний період року.

Як ціни на тури і побажання українців щодо поїздок змінилися, якщо порівнювати з минулим роком?

Минулого року Греція, Іспанія і Португалія були досить дорогими. Відпочинок міг коштувати близько 1000 Євро на людину за тиждень відпочинку. Сьогодні — приблизно 500 Євро на двох за такий самий період. Варто сказати, що наступного року таких пропозицій не буде — просто в цьому році на ринку є багато чартерів.

Чи часто замовляють сімейні тури?

Так, у цьому році справді багато бронювань по сімейному відпочинку. Якщо раніше, плануючи поїздки з дітьми, люди вибирали переважно Крим, то з кожним роком батьки стають сміливіші — спокійно беруть дітей і в Таїланд, і в Грецію, і в Чорногорію та Болгарію.

Які екзотичні країни зараз цікавлять тих, хто подорожує влітку?

На нашому туристичному ринку достатньо бюджетних пропозицій, але при цьому українці активно опановують і дорогі напрями — Мальдіви, Балі, Мексику, Домінікану. Тут спостерігаються абсолютно стабільні продажі. Також відмічаємо активний попит на подорожі в Китай і Японію.

Чи можна зекономити, замовляючи такі дорогі тури?

Звісно. Зекономити можна, наприклад, на акціях раннього бронювання. Приміром, зараз на Маврикії готелі дають знижки до 50%. В цьому році туристи стали частіше піклуватися про відпочинок заздалегідь. На початку року ми також запустили новий продукт — групові гарантовані тури в Латинську Америку. Їх вартість — 5-7 тисяч доларів. Туристи готові платити такі гроші. Адже ці тури — двотижневі, з прекрасним маршрутом, проживанням в гарних готелях з хорошим харчуванням.

Що іще із незвичного цікавить туристів?

Взагалі туристи почали стали частіше цікавитись "чимось таким". Азербайджаном, наприклад. Або Узбекистаном. Ми помічаємо активний інтерес і до країн СНД. Але тут іще й східний колорит і в той же час відсутність мовного бар'єру. Так що в перспективі ці напрями можуть повторити грузинський успіх.

Зараз ви читаєте новину «Мексика, Балі та Домінікана — серед українців стають популярними недешеві тури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути