середа, 12 червня 2013 12:15

Грецію хочуть викинути зі списку розвинених країн

Грецію хочуть викинути зі списку розвинених країн
Грецію визнають ринком, що розвивається. Фото: united-states-flag.com

Греція стане першою розвиненою країною, яка втратить цей статус.

Як повідомляється в прес-релізі агентства MSCI, що складає відповідний рейтинг, Грецію визнають ринком, що розвивається.

В агентстві зазначили, що сучасний стан економіки країни не відповідає критеріям, які висувають розвиненим ринкам. У MSCI звертають увагу на високе боргове навантаження країни, стагнацію економіки і труднощі з залученням капіталу.

Також був знижений статус Марокко. Держава втратила місце в списку країн, що розвиваються, і була визнано перехідним ринком. Водночас агентство підвищило статус Об'єднаних Арабських Еміратів і Катару до країн, що розвиваються.

MSCI поставило рейтинг Греції на перегляд у червні 2012 року. Тоді в агентстві заявили, що в країні фактично не функціонує фінансовий ринок, що може стати причиною зміни оцінки. У MSCI звернули увагу на поширення в Греції бартеру, введення обмежень на безготівкові розрахунки та стагнацію угод на фондовому ринку.

Грецію визнали розвиненим ринком 2001 року. Нині, за версією MSCI, до списку розвинених входять 22 країни. Ще 22 держави входять до списку тих, розвиваються. Інші держави MSCI вважає перехідними ринками.

Зараз ви читаєте новину «Грецію хочуть викинути зі списку розвинених країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути