четвер, 23 серпня 2012 09:28

Грецію не можна викидати з єврозони, це ризик для інших - голова Єврогрупи

Грецію не можна викидати з єврозони, це ризик для інших - голова Єврогрупи
Жан-Клод Юнкер категорично проти виходу Греції з єврозони. Фото: reuters.com

Голова Єврогрупи Жан-Клод Юнкер заявив у середу під час візиту в Афіни, що він абсолютно не згоден з перспективою виходу Греції з єврозони, повідомляють європейські ЗМІ.

"Я категорично проти виходу Греції з єврозони. Це їй не допоможе і створить великі ризики для інших країн", - заявив він після переговорів з грецьким прем'єр-міністром Антонісом Самарасом.

Він закликав країну подвоїти зусилля по врегулюванню економіки, зробивши "пріоритетом номер один оздоровлення економіки".

Юнкер підтвердив, що найближчим часом не очікується ніякого рішення на прохання Греції про додатковий термін в два роки (2016 рік замість 2014 року) для повернення країни до бюджетної рівноваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям, які "погоріли" на вкладах, пообіцяли повертати по 200 тисяч

Він повідомив, що рішення з цього питання залежатиме від місії "трійки" кредиторів країни (Єврокомісії, ЄЦБ і МВФ), яка у вересні повинна представити результати свого останнього аудиту грецьких фінансів і аналізу вживаних Грецією заходів щодо виходу з кризи.

Голова Єврогрупи вказав на необхідність зусиль у бюджетній сфері, у сфері додаткових структурних реформ і приватизації, наполягаючи на тому, що країна переживає "своєрідну кризу довіри".

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Греції Янніс Стурнарас повідомив, що перебування країни в єврозоні залишається під загрозою.

Зараз ви читаєте новину «Грецію не можна викидати з єврозони, це ризик для інших - голова Єврогрупи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути