Ексклюзиви
четвер, 07 жовтня 2021 22:15

Бізнес починав у СРСР з торгівлі: як живе непальський мільярдер
5

У Непалі ведучий проєкту "Орел та Решка. Земляни" Кирило Макашов познайомився з одним із трьох найзаможніших місцевих жителів - мільярдером Упендра Махато.

Про це Макашов розповів у тревел-шоу на "Новому каналі".

"Мільярдер живе в центрі Катманду в триповерховій віллі на чотири тисячі квадратних метрів. Звичайно, зі своїм парком і фонтаном. Будинку, в якому він живе, 140 років. Чоловік купив його в 2005 році. Дерев'яна стеля - це ручна робота, вартістю десь півтора мільйона долара", - сказав ведучий.

Статки Махато оцінюють в $1 млрд. Ще перший бізнес починав у СРСР: торгував касетами і програвачами з Німеччини. Зараз займається інвестиціями, акціями, венчурними фондами. А ще розмовляє російською, бо вчився колись у Білорусі.

У Непалі ведучий проєкту "Орел та Решка. Земляни" Кирило Макашов познайомився з одним із трьох найзаможніших місцевих жителів - мільярдером Упендра Махато
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
У Непалі ведучий проєкту "Орел та Решка. Земляни" Кирило Макашов познайомився з одним із трьох найзаможніших місцевих жителів - мільярдером Упендра Махато
Статки Махато оцінюють в  млрд. Ще перший бізнес починав у СРСР: торгував касетами і програвачами з Німеччини
Мільярдер живе в центрі Катманду в триповерховій віллі на 4 тис. кв. м
Мільярдер живе в центрі Катманду в триповерховій віллі на 4 тис. кв. м

"У нас 65% жителів - середній клас, 15% - заможні, а 25% - бідні. Ми віримо в переродження. Думаємо: "Напевно, в минулому житті я робив щось не так, якщо в цій народився в такому шарі суспільства". Тому я повинен робити щось краще, щоб або залишитися в цьому шарі, або поліпшити його", - розповів Упендра.

Щоб зберегти свій шар, Упендра займається благодійністю. Побудував для непальців лікарню за $150 млн. У будинку Махато є молитовна кімната, в якій висить портрет дитини. Але це не член сім'ї Упендра. Цей хлопчик - живе божество для непальців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місця беруть в оренду за $25, а небіжчикам ламають кістки: чим шокує гватемальське кладовище

"Він народився звичайним хлопчиком, до трьох років ходив і розмовляв, а на четвертому році втратив голос і не зміг більше ходити. І в один день почав писати. Він не ходив в школу, не вчився, але пише на всіх мовах світу: англійською, непальською, хінді, російською. Ти можеш прийти до нього, назвати своє ім'я і він скаже, коли ти народився", - сказав мільярдер.

Ведучий тревел-шоу Кирило Макашов поділився, що якось під час зйомок до нього залицявся транссексуал у Гондурасі. Він цього ніяк не очікував.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес починав у СРСР з торгівлі: як живе непальський мільярдер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути