Ексклюзиви
пʼятниця, 17 вересня 2021 19:05

"На вулиці небезпечно: можуть побити, обікрасти, зґвалтувати" - як виживають транссексуали в Гондурасі

Ведучий тревел-шоу Кирило Макашов поділився, що якось під час зйомок до нього залицявся транссексуал у Гондурасі. Він цього ніяк не очікував.

Автор: надане пресслужбою "Нового каналу"
  Торгувати тілом Вікторії не подобається, але на нормальну роботу її не беруть через те, що вона є представницею ЛГБТ
Торгувати тілом Вікторії не подобається, але на нормальну роботу її не беруть через те, що вона є представницею ЛГБТ

Макашов розповів у черговому випуску шоу "Орел та Решка. Земляни" на "Новому каналі", що шукав нічліг і загубився.

"Підійшов до жінки, яка стояла на тротуарі, щоб запитати дорогу. У відповідь отримав інтимну пропозицію. Діалог, який відбувся того вечора між мною і місцевою повією, став найдивнішим у моєму житті. Тому що під час розмови я побачив у співрозмовниці кадик", - сказав ведучий.

Ведучий дізнався, що повія Вікторія була раніше Річардом і вона - транссексуал. Та в Гондурасі небезпечно бути транссексуалом: справи про їхні вбивства тут навіть не розслідуються, а вбивцями можуть виявитися і самі поліцейські. Тому транссексуали рідко доживають тут до 33 років.

Автор: надане пресслужбою "Нового каналу"
  Вікторія була раніше Річардом. Вона - транссексуал
Вікторія була раніше Річардом. Вона - транссексуал

"Стать не змінювала, тільки приймаю гормони і відростила волосся. І одягаюся, як жінка. Зробити операцію зі зміни статі - мрія більшості транссексуалів. Але це дуже дорого, у мене немає таких грошей. А навіть якщо колись і будуть, треба їхати в іншу країну: в Гондурасі точно ніхто не зробить таку операцію. Нас дискримінують в цій країні. Ми не можемо, наприклад, офіційно змінити свої імена. Перебувати на вулиці небезпечно - усі сміються, ображають, можуть побити ні за що, обікрасти. Поліція - туди ж. Вони нас зневажають, ми для них - не люди. Нещодавно у мене був випадок з хлопцем на мотоциклі. Він під'їхав напідпитку, хотів без презерватива, не хотів платити. Я відмовилася робити це, тоді він накинувся на мене, кинув на підлогу, потягнув за волосся і ледь не зґвалтував. Довелося захищатися, до сих пір є синці", - відверто розповіла вона.

Торгувати тілом Вікторії не подобається, але на нормальну роботу її не беруть через те, що вона є представницею ЛГБТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виживають завдяки тому, що риються в смітті по 12 год. на день - як і де живуть бідні гватемальці

"Не те, щоб добре заробляю, але виживаю. На вулиці ти ніколи не знаєш, вдасться сьогодні заробити чи ні. В місяць я заробляю близько 7-8 тисяч лемпір (8-9 тисяч гривень. - Gazeta.ua). Іноді клієнти розплачуються речами, телефонами. Я б хотіла змінити роботу, в мене є освіта. Але коли я надсилаю резюме, виникає проблема - за документами я чоловік, а виглядаю, як жінка. Мені одразу говорять, щоб я постриглася, одягалася, як чоловік і тоді, може бути, мене візьмуть на роботу. Мрію жити в країні, де можна бути собою і мати нормальну роботу. Де можна почуватися вільно", - додала вона.

Більшість гватемальців живе на $5 в день. Тисячі мешканців бідних районів виживають завдяки звалищу: вони риються в смітті, щоб прогодувати себе і сім'ю.

Через жахливий запах сміття нікому не подобається тут жити. Щодня житель зони 3 ризикує не повернутися додому: на смітнику регулярно трапляються зсуви. Лавини зі сміття вже поховали сотні людей. Тож відкопати скелет у відходах - звична справа для місцевих. Та на звалищі можна знайти їжу, а також заробити: відшукати речі на продаж, здати картон і пластикові пляшки. Крім сортування сміття, іншої роботи тут немає. У середньому заробляють за тиждень $78.

Зараз ви читаєте новину «"На вулиці небезпечно: можуть побити, обікрасти, зґвалтувати" - як виживають транссексуали в Гондурасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути