четвер, 09 вересня 2021 06:20

Виживають завдяки тому, що риються в смітті по 12 год. на день - як і де живуть бідні гватемальці
4

Більшість гватемальців живе на $5 в день. Тисячі мешканців бідних районів виживають завдяки звалищу: вони риються в смітті, щоб прогодувати себе і сім'ю.

Тисячі мешканців бідних районів виживають завдяки звалищу
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Тисячі мешканців бідних районів виживають завдяки звалищу
Ведучий Кирило Макашов побув у зоні 3
Тисячі мешканців бідних районів виживають завдяки звалищу

Про це розповів в одному з випусків "Орла та Решки. Земляни" на "Новому каналі" Кирило Макашов.

"З власної волі я б ніколи в житті не пішов у небезпечні райони. Але за правилами цього сезону я був зобов'язаний побачити, як і де живуть бідні гватемальці. Я ходив в зону 3 - це один з несприятливих районів. Все, що там знаходиться, - або взято зі звалища, або побудовано на гроші, зароблені на звалищі. Зона 3 - це зона сміттярів. Вони виживають за рахунок найбільшого звалища в Гватемалі. На сміття, як мурахи на хлібну крихту, злітаються стерв'ятники і жителі зони 3. З ранку до ночі люди копаються в смітті, щоб відрити щось цінне - від пластика і картону до випадково викинутих золотих прикрас", - поділився він.

Через жахливий запах сміття нікому не подобається тут жити. Щодня житель зони 3 ризикує не повернутися додому: на смітнику регулярно трапляються зсуви. Лавини зі сміття вже поховали сотні людей. Тож відкопати скелет у відходах - звична справа для місцевих. Та на звалищі можна знайти їжу, а також заробити: відшукати речі на продаж, здати картон і пластикові пляшки. Крім сортування сміття, іншої роботи тут немає. У середньому заробляють за тиждень $78.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловічий та жіночий: на грецькому острові виготовляють автентичні сири

"Країна дуже бідна через те, що тоне в корупції, можливості переробляти сміття немає. Місцевий розповів, що працює на звалищі, тому що його нікуди не візьмуть працювати без освіти і через вік. Дивна відмовка, бо він працює на звалищі вже 40 років, а 40 років тому він не був старим. Але гватемальці не з ледачих. Якби були такими, то нічого не могли б зібрати, а так - риються на смітнику по 12 годин на день", - додав Макашов.

Ведучий тревел-шоу Антон Зайцев побував на островах Кабо-Верде. Під час зйомок він познайомився з активістами, які намагаються зберегти вид рідкісних птахів - фаетонів. Це білі пташки середнього розміру, які живуть біля морів та океанів. На острові Сал вони гніздяться на скелястих кручах. Тривалий час мисливці полювали за ними заради хвостових пір'їн, які продавали для прикрас.

Зараз ви читаєте новину «Виживають завдяки тому, що риються в смітті по 12 год. на день - як і де живуть бідні гватемальці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути