Ексклюзиви
вівторок, 03 липня 2007 18:04

З Азовського моря ходить маршрутка на Чорне

Цього літа я вперше побував на морі. Ще й відразу на двох — Азовському та Чорному. На дорогу із Полтави, проживання, харчування, екскурсії й сувеніри вдвох зі своєю дівчиною витратили 1,5 тис. грн.

На Азовське море до селища Кирилівка Запорізької області їхали з друзями на "Таврії Новій" з Полтави. 500 км подолали за 8 год. Після Запоріжжя почалися довжелезні затори: 30 км могли їхати годину. Авто проривалися по зустрічних смугах і по обочині — ми бачили щонайменше п"ять пошкоджених автівок.

За ліжко-місце по знайомству в Кирилівці платили по 20 грн за добу. Зазвичай просять 25–35 грн. Ночували вчотирьох у гаражі, переобладнаному під літнє житло. Зручності — на вулиці. У душі тільки холодна вода. Доводилося потай її підігрівати на газі, бо він балонний і господар дозволяв тільки готувати. Але житло в центрі селища. Поруч — величезний базар, де в"ялених бичків продають по 12–18 грн/кг, а персики по 13–15 грн/кг. І до пляжу йти півкілометра.

Із Кирилівки мікроавтобус "мерседес" возить на день до Криму. Тур в Ялту обійшовся в 260 грн із кожного. У ціну входило: проїзд в обидва боки, послуги екскурсовода, квиток у Нікітський ботанічний сад, пароплав по Чорному морю від набережної в Ялті до Ластівчиного гнізда, квитки на його територію й на підйомник на гору Ай-Петрі.

На Ай-Петрі піднімають за 25 грн. Якщо група заплатить ще по 8 грн з кожного, то пропускають поза чергою в окремі двері. На горі пропонують покататися на конях, верблюдах, поні. Шашлик із п"яти великих шматків м"яса коштує 20 грн, пластиковий стакан домашнього вина — 6 грн. Літр вина наливають у нову пластикову пляшку за 30 чи 50 грн залежно від марки. На кожному наступному літрі скидають 5 грн. Сходити в біотуалет на Ай-Петрі коштує 2 грн.

Із гори спускалися маршруткою по серпантину. Біля підніжжя у Великому каньйоні Криму скупалися в гірській річці. Кажуть, та вода повертає молодість. Назад їхали через Бахчисарай і центр Сімферополя. Дорога з Азовського на Чорне море вийшла майже тисячу кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «З Азовського моря ходить маршрутка на Чорне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути