Ексклюзиви
середа, 28 березня 2012 07:30

У музеї брехні пригощають пластмасовим тортом

— Доки гостювала у знайомих у Німеччині, сходила у музей брехні, — розповідає киянка 25-річна Тетяна Семенюк. — Живуть друзі у невеличкому місті Кюрітц, земля Бранденбурґ. Музей брехні — їхня гордість. Туристам завжди радять туди сходити, то й мені цікаво стало. Люди звикли, що у музеях завжди виставляють справжні речі. А тут пишаються, що всюди підробки.

На вході напис: "Не вірте очам своїм". Усередині розвішані таблички — "це неправда" і "нам не варто вірити".

Гостей зустрічає директор Райнхард Цабка. Кожного пригощає "чарівним напоєм, який виконує всі бажання, якщо загадати". Наливає у чашку звичайного зеленого чаю. Пропонує скуштувати торта із біло-коричневим кремом.

— Потім стає зрозуміло, що ласощі — пластмасові. Директор розповідав, частину експонатів для музею взяв у правнучки барона Мюнхгаузена. Думаю, це теж брехня. Заклад схожий на середньовічний замок. Але дуже маленький, на горищі, скоріш за все, зберігають старі речі. Загалом у музеї 10 кімнат, у кожній щось незвичайне. У сейфі є мочка вуха художника Ван Ґоґа, яку той відрізав собі після сварки з другом Полем Ґоґеном.

Показували мітлу, яку нібито загубила стара відьма. Постійно крутиться, бо хоче злетіти. Поряд швабра, якою колись мив підлогу батько Сталіна. Під стелею висить радіо з корабля "Титанік". З нього лунають крики пасажирів, які тонуть.

— Найбільше сподобався килим-літак. Він займає майже увесь зал. Ніби висить у повітрі за кілька сантиметрів від підлоги. Під ним, мабуть, поставили вентилятор, бахрома постійно ворушиться.

Зараз ви читаєте новину «У музеї брехні пригощають пластмасовим тортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути