вівторок, 07 серпня 2012 06:30

У пустелі можна наступити на вулкан

— Хто хоче походити по сплячих вулканах і подивитися на діючі зблизька, їдуть у пустелю Данакіль в Ефіопії. Це як ландшафт на Марсі, але із соляними озерами жовто-зеленого кольору, — каже 40-річний Том Пфайфер, директор туристичної компанії. — Туристів везуть автомобілем до пустелі. Потім перекладають речі на верблюдів і рушають пішки. Далі живуть у наметах.

Двотижневий тур на одного коштує $3,5 тис. Починається зі столиці Ефіопії Аддис-Абеба.

— Сюди їдуть ті, хто не шукає розкішного бунгало з видом на пляж. Спека іноді нестерпна, не вистачає кисню, але воно того варте, — розповідає колишній військовий 67-літній Квама Офорі з Лондона. Відпочивав з друзями позаторік.

Подорожувати пустелею Данакіль небезпечно. Температура повітря 50 градусів. Є ризик наступити на вулкан, що пробуджується, надихатися парами сірки. Недалеко кордон із ворогуючою країною Еритреєю. Місцеве населення агресивно налаштоване до білошкірих. У найнебезпечніших місцях туристів супроводжують озброєні охоронці.

Зараз ви читаєте новину «У пустелі можна наступити на вулкан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути