Ексклюзиви
пʼятниця, 11 березня 2011 02:00

У готелі до ліжок приварили капоти машин

Готель "Ретро кар" відкрили в Тернополі. Усі номери оформлені в автомобільному стилі — із фотографіями, історіями перших машин. До двох ліжок приварені передні частини машин — "Волги ГАЗ-21" 1967 року випуску та 123-го "мерседеса", випущеного 1973-го.

— На подвір'ї розміщений автосервіс нашої компанії. Люди приїздять ремонтувати свої машини. Треба десь зупинятися. Готелі в Тернополі є, але хотілося зробити щось незвичне, — запрошує всередину менеджер готелю Софія Дольна, 26 років. — То тепер до нас приїздять навіть ті, хто автомобілів не має. Кажуть, цікаво.

У готелі п'ять двомісних номерів. Кожна кімната має свою назву і відповідно стилізована.

Софія відчиняє двері в "Гараж". Біля входу виступає незаштукатурена цегла. Стіни дополовини оббиті чорною тканиною. Каркас ліжка приєднаний до капота бірюзової "волги". Крім ніжок, до ліжка приєднані половини передніх коліс. Фари засвічуються за допомогою вмикача на стіні.

— Це одночасно і вечірня підсвітка, і збереження відчуття того, що ти перебуваєш у машині. Щоб одне ліжко зробити, наші майстри по два-три місяці працювали. Вибирали деталі без ерозії. Інакше їх було би складно реставрувати.

Найдешевші кімнати — дві "Механізаторські". Вони прикрашені лише постерами з автівками і коштують 220 грн на двох на добу. "Гараж" та "Автостоянку" можна замовити за 320 грн. А двокімнатні апартаменти "Перше авто на селі" — на 100 грн дорожчі.

— Ідею такого готелю втілити було непросто. Автівки шукали по всій Україні — на ринках, за оголошеннями, в інтернеті, — каже куратор проекту Вікторія Колодій, 36 років. — Старих машин є багато, але більшість із них продають на запчастини. Ліжка з капотами обійшлися дорожче, ніж в елітному салоні меблів у Тернополі.

Зараз ви читаєте новину «У готелі до ліжок приварили капоти машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути