Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2012 05:15

Океанаріум влаштували в торговельному центрі

Автор: фото з сайта www.happymomhappyfamily.wordpress.com
  У торговельному центрі ”Молл оф Емірейтс” в Дубаї працює гірськолижний комплекс та крижані гірки. Вміщає 1500 відвідувачів. Їм видають напрокат теплий одяг, лижі та сноуборди. Дві години коштує 50 доларів
У торговельному центрі ”Молл оф Емірейтс” в Дубаї працює гірськолижний комплекс та крижані гірки. Вміщає 1500 відвідувачів. Їм видають напрокат теплий одяг, лижі та сноуборди. Дві години коштує 50 доларів

Туристи з країн СНД скуповуються у Дубаї, в Об'єднаних Арабських Еміратах. На ринку Насер-сквер найбільше росіян.

Торговці знають російську. Годинники продають в'язками. Парфуми наллють у будь-яку посудину.

— Смотри, какая классная. И всего 10 дирхам, — дівчина років 25 показує іншій футболку зі стразами.

Сусідка по готелю купила коротку норкову шубку із соболиним капюшоном за $3,5 тис.

— Три дні сюди ходила торгуватися. Збила ціну втричі, — каже про  покупку.

Ми з подругою Наталією у вересні відпочивали в Дубаї. Їдемо за місто у двоповерховий "Дубай аутлет молл". Там розпродують одяг відомих марок. Щопонеділка роблять додаткову знижку — 50%. Торговельний центр — на околиці Дубая. Із центру ходить безкоштовний автобус.

У галереях — дві сотні бутиків. Чоловіки сидять на лавках у проходах, чекають дружин. Речі в бутиках звалили в купи. Вишиту сукню купуємо за 20 дирхамів, $5,5. Розглядаємо сумку "під крокодила" у вітрині. Продавець називає ціну — $100.

— Як вас побачив, одразу зрозумів — ваша сумочка, — говорить англійською.

Розвертаємося до виходу. Ціну на сумку скидають до $70.

Заходимо в бутики "Каваллі", "Версаче" та "Валентіно". Беремо італійські туфлі за 100 дирхамів, $27, та кілька вовняних кофтин. На київських ринках китайський одяг продають дорожче.

— Речі міряні-переміряні і вийшли з моди, — ділиться Наталія. — Та все одно ціни нижчі, ніж на китайське барахло на наших базарах.

Обійти весь магазин за день не встигаємо. У п'ятницю їдемо вдруге. Цей день у Дубаї — вихідний. Жінки одягнені в сукні абая, ходять великими компаніями. Від кожної — сильний запах парфумів.

Наступного дня їдемо в найбільший у світі торговельний центр "Дубай молл". Там є океанаріум із тисячами морських риб, стіною-водоспадом і фонтанами. Ввечері показують світломузичне шоу.

— Для відомих брендів відкрити тут бутик — справа престижу. Але ціни нереальні. Подивіться, у вітрини дивани повиставляли. Хто їх тут купуватиме? Це все напоказ: ми круті, бо ми тут, — каже екскурсовод Геннадій.

Куштуємо морозиво з верблюжого молока з фісташками та фруктами. Продавець збиває його вручну.

Геннадій радить "Дейра сіті центр". Там купуємо духи "Версаче" за 200 дирхам, $54,6. Ціни як у Києві, але вибір більший.

Наостанок ідемо на ринок Карама сук. Там торгують підробками. Підходить хлопець. Каже, що знає "вері сікрет шоп", де багато сумок і туфель. Довго веде повз смітники. Заводить у готель. Стукає у двері на другому поверсі. У трьох кімнатах готельного номеру — тільки сумки та портфелі. Наталія роздивляється шкіряну сумочку "Шанель" за $125.

— Не скину ні копійки. Це точна копія, — крутить головою продавець. — У нас товар не з Китаю, а з Пакистану.

З піщаних дюн спускаються на лижах

У "Молл оф Емірейтс" працює критий гірськолижний комплекс завбільшки, як три футбольні поля. Перепад висот — 60 м. Найдовша траса завдовжки 400 м. На гору піднімаються крісельними та бугельними підйомниками. У приміщенні -4°С. 2 год. катання коштують $50.

На лижах або дошці спускаються з піщаних дюн.

Туристів возять на джипах у пустелю.

В океанаріумі "Дубай моллу" туристи плавають з акулами. Новачкам проводять коротке навчання.

На пляж штучного острова Джумейра у четвер пускають лише жінок. Вони купаються у чорних костюмах-трико із закритими руками і ногами. Чоловікам вхід заборонено.

 

Зараз ви читаєте новину «Океанаріум влаштували в торговельному центрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути