Ексклюзиви
четвер, 20 грудня 2012 05:15

Новорічну вечерю подадуть у кабінку чортового колеса

Автор: фото: ЮРІЙ САПОЖНІКОВ
  У ясний день із кабіни Лондонського ока видно місто та околиці в радіусі 40 кілометрів. Вона робить повний оберт за 40 хвилин
У ясний день із кабіни Лондонського ока видно місто та околиці в радіусі 40 кілометрів. Вона робить повний оберт за 40 хвилин

На Новий рік киянин Ігор Кучер везе групу туристів у Фінляндію. Святкуватимуть за полярним колом, у хатині північного народу саамі.

— Поїдемо в місто Рованіемі в Лапландії. Там є Санта-парк — село Санта Клауса. Справжній фінський Санта має говорити всіма мовами світу. Чи справді так, я не перевіряв. Принаймні російською та українською з туристами жартує, — розповідає Ігор Кучер, 28 років. Він — власник туристичної фірми "Таймтревелз". — Також купатимемося в Північному Льодовитому океані в Норвегії. Спершу мало хто хоче, але потім плавають майже всі. Будемо кататися на санях, запряжених собаками-лайками. У сани сідає пасажир, керманич стає позаду. Пасажира накриваємо оленячими шкурами. Собаки самі знаходять шлях у засніженому лісі. У саней є гальма. Вони врізаються в сніг і зупиняють шалений біг собак. Торік ми від'їжджали автобусом подалі від цивілізації. Лишалися самі в лісі. Набирали у відра сніг. Пили талу воду.

Путівка коштує 770 євро. Туристам видадуть сертифікати про перетин полярного кола.

Заможні клієнти з Києва замовили новорічну вечерю на вісьмох осіб у кабінку Лондонського ока — чортового колеса в столиці Великої Британії. Атракціон заввишки 135 м.

— Усередині кабіни-капсули є кондиціонер і крісла. Дві кабіни перелаштують під ресторан. Гостей пригощатимуть дорогим шампанським і вином. Принесуть карпачо з яловичини, крабовий салат, філе ягняти. Навколо стола запалять святкові ліхтарі. Обід на вісьмох обійдеться в 5 тисяч фунтів стерлінгів (64,8 тис. грн. — "ГПУ"), — розповідає Ігор Кучер.

Кабінка проходить коло за 40 хв.

Киянка 35-річна Тетяна Пащенко святкуватиме Новий рік на острові Баа, на Мальдівах в Індійському океані. За триденну подорож заплатила 3,8 тис. євро. Збирала на поїздку понад рік.

— 1998-го шторми знищили на острові багато коралів. Клієнтам місцевого готелю пропонують самим виростити їх. За день до Нового року мені видадуть ласти і маску. Із морським біологом спущуся під воду і посаджу корал у сталеву раму на 2-метровій глибині. Цю підводну раму я викупила за 100 доларів. Після цього зустрічатиму Новий рік із бокалом шампанського під пальмами. Привезу пляшку із собою, бо люблю лише українське. Але продукти їстиму океанські. На святкову вечерю подадуть кальмарів, мідії, молюски. Наступного дня піду на масаж і позагоряю.

За ростом коралів Тетяна спостерігатиме з дому, через інтернет. Біолог викладатиме їхні фото раз на три місяці.

18

фунтів або 233,2 грн коштує квиток на оглядове колесо Лондонське око. В одній кабіні можуть стояти 25 людей. Щороку атракціон відвідують 3,5 млн осіб.

 

Зараз ви читаєте новину «Новорічну вечерю подадуть у кабінку чортового колеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути