Ексклюзиви
пʼятниця, 09 липня 2010 02:45

На місці метро висадили ромашки

У Нью-Йорку 19 липня на старих лініях надземного метро відкриють підвісні сади. Кущі, дерева та квіти висадили на висоті 9 м над землею впродовж 3 км. Найбільше верби та ромашок — рослин, які найкраще поглинають забруднене повітря та виділяють багато кисню. Сади обійшлися місту у $170 млн.

— 1980 року закрили гілку, якою раніше перевозили вугілля та продукти для промисловості міста. Вона стала невигідною і весь цей час простоювала, чекала знесення, — каже голова проекту Мері Аертон. — Ми укріпили старі бетонні балки, постелили нове перекриття з надтвердого полімеру і засипали його землею. Потім висадили рослини. Робота тривала вісім місяців. Парк має 200 видів дерев та квітів з усього світу. Є навіть рідкісні сибірські іриси, занесені до Червоної книги.

У садах проклали пішохідні стежки. Що 10 м стоять лавки. Парк  буде відкрито з 7.00 до пізнього вечора. Вхід коштуватиме $3.

До 2012 року в Нью-Йорку планують збудувати ще одні висячі сади завдовжки 2 км.

— Парк займе усю стару лінію метро, аж до депо у передмістях. Там буде багато тропічних рослин, штучний ставок з екзотичними рибами. Усе накриємо скляним дахом, поставимо такі ж стіни. Узимку сади обігріватимемо.

Зараз ви читаєте новину «На місці метро висадили ромашки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути