пʼятниця, 09 липня 2010 02:35

На "горящих" турах можна заощадити половину грошей

Оксана Добрянська, заступник директора "Мережі агентств горящих путівок", каже, що для туроператорів головне "відбити" квитки на літак. Бо порожні місця у салоні — це найбільші збитки. Так, у сезон можна купити тур за собівартістю квитка.

— Середня вартість квитка 300–400 доларів, в салоні приблизно 100 місць. Втрати можуть сягати більше 10 тисяч доларів. А якщо в день шість рейсів? Фірми вимушені терміново скидати ціни на тури, називаючи їх "горящими". З готелями простіше — не поселиться українець, кімнату займе інший іноземець.

Коли найвигідніше їхати відпочивати за кордон?

— Що ближче до дати вильоту, то дешевше. Можна, навпаки, забронювати місце завчасно, навіть півроку наперед. Якщо зараз брати на жовтень, заощадите 20 відсотків. Є три сезони, коли точно відпочинок економний. Перший — у вересні. Більшість туристів повертаються, бо дітям треба йти до школи. З 28 серпня тури дешевшають у середньому на 30 відсотків. Наступна хвиля — після Різдва. Бум припадає на 24–27 грудня, коли українці їдуть за кордон зустрічати Новий рік. До 10 січня вони повертаються, і настає затишшя, ціни падають. Можна приїхати у порожній готель, де ніхто не заважатиме, де не треба буде стояти у черзі в ресторані чи біля підйомників у горах. Третій сезон 28 квітня — 10 травня.

Скільки можна заощадити, купуючи акційні тури?

— Буває, навіть наполовину. У травні під час акції "Смішні ціни голим людям" ми продавали по 79 євро тижневий автобусний тур до Угорщини й за 153 долари — до Туреччини. Знижки робили тим, хто прийшов до офісу у купальнику та в ластах, тобто готовий до відпустки. Тоді на вулиці було 17 градусів, але люди стояли з шостої ранку. Рівно об 11.00 почалася акція "Бамбарбія". Тури просто розхапували, оператори не встигали заповнювати бронювання. Найшвидша наша бронь — 47 секунд. Акції робимо щочетверга вже рік. За цей час продали понад 8 тисяч путівок.

Чим ризикує людина, купуючи дешеву путівку?

— "Горящі" путівки не мають ризику, якщо ви звернулися до чесної компанії. Раджу проговорювати з агентом всі можливі проблеми. Не соромтеся розпитувати. Розкажіть, із якою метою їдете, що вам потрібно: розваги чи спокій. Читайте форуми, відгуки людей, які вже побували в тому місці, куди ви збираєтеся.

До яких країн найбільше "горящих" турів?

— Єгипет, Туреччина та інші, які не вимагають оформлення візи. Греція, Європа "горять" рідше.

Зараз ви читаєте новину «На "горящих" турах можна заощадити половину грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути