вівторок, 11 вересня 2012 06:15

"Моєму партнерові було 74 роки. Вігухкував і стрибав, наче молодий"

Автор: Фото з сайта www.hotelpio.ru
  Під час осіннього фестивалю казок на вулицях ірландських міст перехожих розважають актори в костюми тролів та відьмаків
Під час осіннього фестивалю казок на вулицях ірландських міст перехожих розважають актори в костюми тролів та відьмаків

Киянка 30-річна Тетяна Куликівська у вересні збирається до Ірландії на фестиваль казок. На тижневу подорож і шопінг у Дублін відклала тисячу євро. Летітиме з пересадкою в Польщі.  По приїзді в Ірландію можна орендувати авто, щоб вільно подорожувати селами. Але в тамтешніх машинах кермо праворуч.

— Подорожую автобусами. Є недорогі рейси, за 20 євро можна добратися до села в іншому регіоні. Ночуватиму по селах у людей.

Ірландці, які приймають у своїх будинках туристів, вивішують спеціальні таблички. Ніч зі сніданком коштуватиме до 50 євро. Ситний обід — 10 євро.

— Із собою беру православні ікони. Для ірландців це дуже приємний сувенір.

Радить з'їздити в історичне село Адер у графстві Лімерик. Воно найкрасивіше. Його головна вулиця поєднує елементи ірландської архітектури та англійського стилю.

Для зупинок краще обирати рибацькі села, щоб заодно куштувати рибу. Заходити в місцеві паби. Там варто спробувати пиріг "сумка пастуха" та ірландського чорного пива гінес.

— У ньому багато піни й воно гірке. Дуже п'янке, але багате на залізо. Паб цікавий ще  й тим, що ввечері там збираються місцеві музиканти, грають національні мелодії й танцюють. Їхній танок подібний до нашої польки, дуже ритмічний і швидкий. Вчили й мене. Моєму партнерові було 74 роки. Я вже ледве дихала, а він вигухкував і стрибав, наче молодий. Ірландці дуже привітні. Приїздиш у село й одразу стаєш там головною подією. Усі вітаються, намагаються поговорити.

Найперша тема в ірландців — це погода й дощ, бо він там іде кілька разів на день. Через це можна побачити з десяток веселок. Одягатися варто в осінні речі, щоб не промокали.

Осінь цікава для подорожі в Ірландію фестивалями та передріздвяними розпродажами.

У вересні триває Міжнародний фестиваль устриць у графстві Голуеї. До жовтня по селах проходить фестиваль казок. Вечорами біля багаття місцеві казкарі розповідають легенди. Більшість із них про тролів і чаклунів, які живуть у покинутих замках. Такі є в кожному графстві країни.

— Щоб їх зрозуміти, треба знати англійську. Але навіть якщо мало що тямиш у змісті, дух Ірландії відчутний. Найвеселіший фестиваль, на який я потрапляла, — свинячі перегони. Свині домашні, не дресировані. На них одягають жилет із номером і відпускають. Роблять ставки. Я теж грала, але моя свиня прийшла в останніх.

У Дубліні безкоштовно можна зайти у Національну галерею Ірландії, Національний ботанічний сад, музей сучасного мистецтва, маєток Фармлі сім'ї Гінне. Також — у Наукову галерею в Трініті-коледжі, бібліотеку Честера Бітті, Національну бібліотеку Ірландії та Муніципальну галерею сучасного мистецтва Х'ю Лейна.

Заборонено ввозити жахи і порно

Тетяна Куликівська радить, як підготуватися до подорожі.

— Відкривати візу в Ірландію краще завчасно. Посольство прискіпливе. Маршрут  краще скласти з дому. Знайдіть в інтернеті дати фестивалів та села, в яких є замки. На Дублін найкраще залишити два останніх дні. Щоб після шопінгу одразу вертатися додому.

До Ірландії ввіз національної та іноземної валюти необмежений. Але заборонено ввозити відео, книжки та журнали з жахами і порно. Якщо потрібно брати з собою ліки, то на них має бути завірений лікарем рецепт.

 

Зараз ви читаєте новину «"Моєму партнерові було 74 роки. Вігухкував і стрибав, наче молодий"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути