вівторок, 25 жовтня 2016 05:35

Любляну назвали найекологічнішою європейською столицею

Британські експерти підготували список країн, які пропонують найекологічніший відпочинок. Найбільш розвиненою вважають Коста-Рику. Там туристам пропонують пірнання з морськими черепахами, екскурсії на бананові й кавові плантації. Зупинитися можна в п'ятизірковому готелі, що використовує лише сонячну й вітрову енергії.

— Коста-Рика до того ж безпечна. На відміну від Мексики, — каже Браян Морган із журналу "Пригодницьке життя". — Частину коштів із туризму направляють на державні програми із захисту довкілля. Звісно, у будь-якій країні такий відпочинок дорожчий за звичайний. Але треба розуміти, що це інвестиції в майбутнє.

90% Галапагоських островів є заповідниками. Відпочивати там дозволяють обмеженій кількості людей. Це роблять, аби зберегти екосистему. Але експерти кажуть, біля островів найкраще дно для пірнання з аквалангами.

У Перу їдуть заради міста інків на горі Мачу-Пікчу й місцевої кухні. Третина тамтешніх рослин і тварин унікальні. У країні є кілька всесвітньо відомих шеф-кухарів. Готують виключно з місцевих продуктів.

Бутан є однією з найменш відвідуваних країн у світі.

— Там мудро підійшли до розвитку туризму, — продовжує Морган. — Пропонують зупинятися в невеличких селах. Гроші вкладаєте не у всесвітню мережу готелів. А даєте заробити родині, котра годує вас.

Столицю Словенії Любляну назвали найекологічнішою в Європі. Там пере­робляють майже все сміття. У місті найбільше автоматів, у які можна здати непотріб за гроші. Також мають найвищий відсоток міського транспорту, що використовує екологічний газ. Неподалік від Любляни розташовані кілька десятків ферм, де вирощують органічну продукцію. Усі запрошують на екскурсію.

Зараз ви читаєте новину «Любляну назвали найекологічнішою європейською столицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути