Ексклюзиви
четвер, 28 травня 2009 18:48

Хорватія скасувала візи для українців до листопада

На період літніх відпусток Хорватія скасувала візи для українців. Безвізовий режим діє з 1 травня до 31 жовтня цього року. Для в"їзду в країну на термін до 90 днів потрібні туристичний ваучер і закордонний паспорт.

Минулого року Хорватію відвідало 32 тис. українських туристів. За словами посла Хорватії в Україні Желько Кірічича, із запровадженням режиму кількість охочих росте на 10–15%.

— Можливо, безвізовий режим буде продовжено і надалі, — прогнозує державний секретар міністерства туризму Хорватії Бранко Грігич, 43 роки. — Але таке рішення має прийняти уряд Хорватії.

Водночас представники українських турфірм кажуть, що через введення безвізового режиму виникли проблеми з організацією поїздок. Це стосується туристів, які їдуть у Хорватію автобусом чи поїздом. Адже при перетині українсько-угорського кордону потрібна віза.

— Безвізовий режим полегшує відпочинок лише тим, які летять у Хорватію літаком, — каже президент туристичної фірми "Бусоль Вояж" 60-річний Володимир Чепа. — Але таких мало. Більше половини туристів їдуть наземним транспортом. Наприклад, з Ужгорода автобусом до побережжя Хорватії кілька годин ходу. Везти туристів на літак у Київ нелогічно.

Чоловік організує турпоїздки в Хорватію з початку 1990-х. Каже, з отриманням візи в цю країну ніколи проблем не виникало. Її робили за три дні. Коштувала вона недорого — 29 доларів. Це близько 230 грн.

Зараз ви читаєте новину «Хорватія скасувала візи для українців до листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути