четвер, 04 березня 2010 19:31

До Хорватії пускатимуть без візи

Із 1 квітня по 31 жовтня українці зможуть подорожувати до Хорватії без візи. Для в"їзду до країни треба мати закордонний паспорт та ваучер турагентства, що підтверджує бронювання готелю. Залишатися у Хорватії без візи можна 90 днів.

— Це запроваджено винятково в інтересах туризму, — говорить туристичний гід Оксана Ольхіна, 34 роки. — Хорватія таке ж робила для України минулого року. Візи скасували з весни до оксамитового сезону, поки люди їздять на море.

Київська студентка Анна Орєхова, 19 років, хоче поїхати до Хорватії вдруге.

— Була на острові Пула. Здивувало те, що в ресторанах директор може допомагати молодим офіціантам. Немає такого зверхнього ставлення, як у нас. Там багато рибних ресторанів. Ціни в меню вищі за середні, але їжа того варта.

На узбережжі Хорватії багато сонячних днів, приблизно 2 600 сонячних годин на рік. Цей район Адріатики один із найпопулярніших у Європі. Найкращий час для поїздки — з травня по вересень. У липні та серпні пляжі переповнені. У вересні людей менше. Улітку вода нагрівається до 26°С, а повітря — до 30.

Зараз ви читаєте новину «До Хорватії пускатимуть без візи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути