Ексклюзиви
вівторок, 27 травня 2008 18:07

Дитячий відпочинок подорожчав удвічі

Автор: фото надане туристичною компанією ”Дєткі”
  Торік під час відпочинку в Сімеїзі старший загін школярів сфотографувався на пам’ять на табірному узбережжі. Вожаті (у жилетах безпеки) запропонували дітям розміститися на камінні, щоб знімок був цікавішим
Торік під час відпочинку в Сімеїзі старший загін школярів сфотографувався на пам’ять на табірному узбережжі. Вожаті (у жилетах безпеки) запропонували дітям розміститися на камінні, щоб знімок був цікавішим

Цьогоріч дитячий відпочинок подорожчав удвічі. Наприклад, 21-денний відпочинок у Криму торік коштував 800 грн, нині від 1650 грн.

— Із семи років щоліта їжджу на відпочинок у дитячий табір, — розказує киянка Анастасія Стенценко, 15 років. — Із вожатими постійно листуюся і передзвонююся, а з тамтешніми друзями домовляємося про одночасний відпочинок. Найбільше відпочиваючих приїжджає після здачі іспитів, це третя-четверта зміна".

Центральний офіс столичної туристичної компанії "Дєткі" розташований на вул. Анрі Барбюса, 11/2. Цей туристичний оператор організовує відпочинок лише для дітей. Екскурсії до Англії, Словаччини та Греції батьки купують переважно навесні й восени. На літо беруть тури в дитячі табори. Найбільше — від всеукраїнської мережі "Альфа". Лікувальні тури "Альфа" пропонує у Пущу-Водицю під Києвом та кримський Місхор. Табори в Сімеїзі у Криму і Болгарії вибирають для активного відпочинку.

Дітей у таборі розподіляють по загонах за віком. 30 школярів доглядають двоє-троє вожатих, фізрук і плаврук. Територію закладу охороняють цілодобово.

— У Сімеїзі знайомилися ввечері біля вогнища з гітарами, — згадує дівчина. — Вожаті співали гімн "Альфи" і вчили табірному танку. Для кращого знайомства придумали гру: всі сідають колом, щоб бачити одне одного, передають копійку або м"ячик.

Доки тримаєш річ у руках, розказуєш про себе: звідки приїхав, чим цікавишся.

Дітей розселили у кімнати по 7–11 осіб. На поверсі були й чотиримісні. День у таборі починався із зарядки. Після сніданку підлітки з вожатими планували дозвілля. Увечері обговорювали, що найбільше запам"яталося і сподобалося.

Проживання у віп-апартаментах коштуватиме 2772 гривні

— Вожаті підтримували, якщо ми хотіли провести день грузинського акценту, обіймів або час чистюль. Спілкувалися з нами на рівних.

Прали одяг і прибирали кімнати підлітки самостійно.

— Першого ж дня вожаті попросили: "Не підводьте нас, ми вам довіряємо!", а це дуже мудро! — усміхається киянка. — Нас не примушували, як удома, прибирати, а навпаки, прищеплювали відповідальність.

Щодня у таборі проводять спортивні змагання з футболу, волейболу і шахів. Танців не було лише в неділю. Екскурсії півостровом організовували вожаті.

— Вони переповідали легенди про тамтешні місця, — продовжує Анастасія. — Я їздила в Ласточкіне гніздо, в Ялту. На ослиній фермі каталася верхи та їла смачні чебуреки.

Путівка на 18 днів, залежно від сезону, коштує 1700–2100 грн. Сюди входить харчування, проживання і розважальна програма. Додатково оплачується страховка (30 грн) і проїзд.

Із туром батьки купують екскурсійний пакет на суму від 100 до 600 грн, залежно від кількості екскурсій. Довідки від дерматолога і про щеплення дитини батьки готують заздалегідь.

Маріупольська туристична фірма "Спутнік" пропонує табірний відпочинок на березі Азовського моря.

— Ціни на путівки в нас однакові і в липні, і в серпні, — говорить менеджер Альона. — Все залежить від номеру, в якому мешкатиме дитина. 21-денне проживання у віп-апартаментах на чотирьох із кондиціонером, телевізором і зручностями коштуватиме 2772 грн. Дітей батьки довозять самі.

У дитячих таборах годують 4–5 разів на день. На полуденок пропонують фрукти і солодощі.

У таборі є фотограф. За додаткову плату він сфотографує дитину на відпочинку. Працівники турфірми пропонують також придбати на пам"ять табірну символіку — футболку чи бандану з логотипом "Альфи" жовтого або синього кольорів.

На Закарпатті лікують хребет та суглоби

У селі Мужиєво Закарпатської області лікують дітей з вадами хребта, міжхребтовими грижами і сколіозом. Діти можуть приїздити самі. Лікування коштує 1500 грн. Доба проживання у приватному пансіонаті обійдеться від 30 грн. Із триразовим харчуванням — 100 грн.
— З собою треба мати рентгенівські знімки, — говорить Ондраш Лендєл, 34 роки, менеджер турбази "Світанок". — Нейрохірург призначить лікування залежно від діагнозу. Процедури проводитимуть у басейні з теплою водою, на станку.
Киянка Надія Борисоглібська, 36 років, вже вдруге возить дітей у євпаторійський санаторій "Алмазний" для профілактики лікування органів дихальної системи.
— Для мене важливо, що сама можу проконтролювати, чи діти все з"їли, чи вчасно лягли спати, — зауважує жінка. — Така поїздка загартовує їх від простудних захворювань на цілий рік. Щаслива і я, і вони.

Зараз ви читаєте новину «Дитячий відпочинок подорожчав удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути