Ексклюзиви
вівторок, 08 лютого 2011 07:00

Дешевий шоколад розпродують за 15 хвилин

Автор: фото: Павло ПАЛАМАРЧУК
  Туристи сідають у ”чудо-поїзд”, що відправляється від міської ради у Львові
Туристи сідають у ”чудо-поїзд”, що відправляється від міської ради у Львові

"На наступні вихідні закинемо дітей до бабулі і рвонемо з дружиною у Львів, — каже киянин 32-річний Володимир Пласков. — Там напередодні Дня Валентина буде свято шоколаду. Склали список, що маємо зробити і попробувати".

На поїздку відклали $200. Квитки до Львова купили заздалегідь. Купейні місця туди й назад обійшлися в 656 грн. Житло зарезервували через інтернет. Винайняли квартиру-студіо у центрі за 180 грн.

— Екскурсій замовляти не будемо. Зранку підемо в аквапарк, потім на свято шоколаду, а ввечері — у ресторан. Нам радили "Трапезну". Там лише п'ять столиків. Його тяжко знайти, бо він у підвалі на вулиці Валовій. Кажуть, там усе подають у глиняному посуді й смачна кухня.

Свято шоколаду у Львові проходитиме 11–14 лютого. Основні заходи відбудуться на площі перед Оперним театром, біля Ратуші та в Палаці мистецтв.

— Традиційно буде ярмарок шоколадних виробів, майстер-класи від шоколатьє і конкурси, — розповідає координатор свята шоколаду Андрій Сидор, 37 років. — На відкриття чекаємо італійського співака Роберто Лореті, відомого хітом "Ямайка". А ввечері він дасть концерт в оперному театрі. Квитки коштують 100–800 гривень.

12 лютого в палаці мистецтв збудують зменшену копію Львова з шоколаду. А наступного дня — найдовший шоколадний торт.

— Минулого року були з чоловіком на святі шоколаду, — каже 26-річна Олена Яків із Дніпропетровська. — Попробували фрукти на шпажках. Їх умокали у фонтани з білого і чорного шоколаду. І вхопили шматок торта, який роздавали всім присутнім.

Олена говорить, на святі було багато людей, тому все роздивитися не вдалося. Вона радить піти на дегустацію гарячого шоколаду в кав'ярню "Фреска" на вул. Галицькій та у "Львівську майстерню шоколаду", що на вул. Сербській.

— У "Фресці" я вперше попробувала гарячий шоколад із паприкою. Був дуже ароматний. А в майстерні подивилася, як кондитери заливають цукерки, шоколадки. Там такий запах стоїть, що від нього голова крутиться. І накупили шоколадок за півціни. Так продають кожних вихідних із 14.00 до 14.15. Плитка чорного шоколаду з горіхами коштує 9 гривень 50 копійок.

У галереї "Равлик" Олена Яків сама виливала шоколадну фігуру лева.

На згадку Олена привезла додому футбольний м'яч із білого і чорного шоколаду, солодкого лева та набори цукерок із горіхами.

Зараз ви читаєте новину «Дешевий шоколад розпродують за 15 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути