неділя, 14 серпня 2011 08:15
Тетяна Іваночко
Тетяна Іваночко
Тетяна Іваночко

Наша Лоліта

- Візьми почитай, це українська "Лоліта", - каже подруга і простягає новеньку в білій м'якій обкладинці "Дівчину з ведмедиком" Віктора  Домонтовича. Російську "Лоліту" я так і не подужала. Може, запізно взялася - у 22, а її років у 15 треба було читати. Але книжку беру.

Пізно ввечері ледве встигаю прошмигнути у двері вагона, що вже зачиняються. Їду стоячи, однією рукою тримаю поручень, другою - Домонтовича. Відчуваю, як до моєї спини притискається круглий живіт. Прямо у вухо чую важке чоловіче сопіння. Вже майже північ, я - у спідниці, а ще ж від метро хвилин 15 іти. Звільняється місце, вислизаю з пастки між чоловічим пузом і грудьми огрядної жінки.

Ви неправильно мене зрозуміли. Не кожна ж дівчина читає Домонтовича

За кілька хвилин пузань простягає до мого обличчя мобільний із текстом на екрані: "Ви до якої станції?" Роблю вигляд, що нічого не бачу й обіцяю собі більше ніколи не повертатися додому пізно. Він різко смикає мобільним, так, що не помітити його я просто не можу. Піднімаю очі й заперечно хитаю головою - ні, не відповідатиму. За кілька хвилин знову простягає мені телефон: "Вибачте. Ви, певно, неправильно мене зрозуміли. Не кожна ж дівчина читає Домонтовича". Виходить на станції "Мінська". Із полегшенням їду далі, до кінцевої.

Дорогою додому заходжу в супермаркет. Домонтовича несу в руках, бо завеликий для сумочки. На касі помічаю на собі погляд досить у моєму смаку хлопа. Піднімаю очі - усміхається. Трохи схиляє голову й читає напис на моїй книжці. Його очі округлюються. "Домонтович?", - перше, що він каже, потім якісь компліменти. Усміхаюсь і швиденько втікаю.

Удома їм куплену диню й думаю: "Ну, і дурепа". Це ж, певно, класні хлопи були, раз знають, хто такий Домонтович. Нехай перший - із животом, але ж другий - досить цікавий.

Наступного дня кажу подрузі, що доки не знайду собі кавалера, книжки їй не віддам.

Зараз ви читаєте новину «Наша Лоліта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути