Ексклюзиви
пʼятниця, 05 вересня 2008 18:34
Вікторія Стах
Вікторія Стах
Вікторія Стах

Сон про гроші

 

Чоловік моєї приятельки поїхав у відрядження. Ми посиділи в кав"ярні, й Таня вирішила, що їй страшно повертатися додому. Вирушили до мене. Насмажили курячих котлет і сіли їсти їх на балконі, запиваючи холодним пивом. Філософствували про знаки, які нам дарує доля.

Навколо крутилися мої четверо котів. А Таня сумувала, бо її кіт залишився вдома сам. Вона шукала раціональне пояснення, чому їй так закортіло в мене заночувати. Вирішила, що це теж знак: дуже хотілося побачити сон на новому місці. Кажуть, такі сни віщі.

Вранці Таня радісно повідомила, що вві сні літала. До того ж не сама, а на пару зі своїм котом. Начебто вони залетіли до супермаркету й узялися згрібати з полиць різні смакоти.

— Польоти вві сні свідчать про красу людської душі, — авторитетно виголосила Таня.

Я зіронізувала, що то залишений напризволяще кіт посилав промені зневаги, а поцуплені із супермаркету харчі свідчать про злодійкуватість її натури.

Однак мені щось муляло, а що — збагнути не могла. Може, те, що сама давненько вві сні не літала?

Ми частенько працювали з кумом

Наступної ночі лягла спати з чіткою установкою на політ. А наснився людський послід — символ, який завжди сниться моєму кумові до грошей. Ми частенько з ним працювали. Коли працедавці затримували платню, я цікавилася в нього, чи йому часом не наснилося "оте-о". Коли кум казав, що "оте-о" нарешті наснилося, то не лише я, а й увесь трудовий колектив був упевнений: дадуть платню. Збоїв не траплялося ніколи.

Спершу я зраділа, що й сама перетворилася на таку собі грошову провидицю. Потім замислилася. Бо ніхто з працедавців не був мені винен грошей. Аж нарешті з жахом згадала, що це я сама винна кумові гроші.

Зараз ви читаєте новину «Сон про гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути