понеділок, 15 жовтня 2007 16:28

Збірна України програла Шотландії

Автор: фото: reuters/Nigel Roddis
  Капітан збірної України Андрій Шевченко після фінального свистка. На задньому плані — Руслан Ротань
Капітан збірної України Андрій Шевченко після фінального свистка. На задньому плані — Руслан Ротань

Минулої суботи футбольна збірна України поступилася у Ґлазґо збірній Шотландії — 1:3. Після цієї поразки команда Олега Блохіна навіть теоретично втратила шанси на вихід до фінальної частини чемпіонату Європи-2008.

Головний тренер, який обіцяв написати заяву на звільнення після фактичного фіаско у кваліфікації, подавати у відставку не збирається.

Олег Блохін на матч обрав атакувальний варіант складу. Олександр Гладкий діяв на вістрі атаки. З глибини поля його підтримували Андрій Шевченко та Андрій Воронін. На флангах розташувалися Гусєв та Воробей. Функції єдиного опорного півзахисника виконував Анатолій Тимощук.

— Зі стартового складу було зрозуміло, що гості мають зіграти агресивно, з осадою воріт суперника, — каже "ГПУ" колишній форвард збірної України Віктор Леоненко, 38 років. — Але для того, щоб щось створити поблизу воріт суперника, треба нормально відпрацювати у своїх тилах, не давати суперникові м"яча. А вийшло так, що наші з перших хвилин почали програвати боротьбу. Але мене це не здивувало. В шотландців є реальний шанс потрапити на Євро. На виїзді вони грають так собі. Тобто в середу взяти три очки в Грузії для команди Макліша буде проблемно. Як і в домашній грі проти Італії 17 листопада. Де тоді шотландцям брати очки? Ясно, що проти посередньої нині України. Як? Гризти кожен квадратний метр землі.

Перший гол нам забили зі стандарту. Хто в цьому винен?

— Шовковський мав узяти цей м"яч. А взагалі пропустили, бо не вміємо організовувати оборону. Не тільки за стандартних ситуацій. У матчі в Ґлазґо провалювалися центральні захисники за позиційних атак. Шотландці не майстри комбінаційної гри — кілька разів завдяки коротким стіночкам могли виходити на ударні позиції. Рахунок міг бути 3:0.

Рахунок міг бути 3:0

Чому місце у воротах зайняв Шовковський, а не Пятов?

— Пятов у останній грі Ліги чемпіонів проти "Бенфіки" погано зіграв на виходах. Шотландці часто використовують навісні передачі, тому Блохін і поставив на Шовковського. Але той не розібрався з Кучером, коли нам забивали перший м"яч. Пятов із центром оборони — Чигринським та Кучером — порозумівся б краще. Одноклубники все-таки. А те, що Шовковський нині не в формі, підтвердив третій м"яч шотландців. Із Фарерами гратиме Пятов. Але що він може показати в поєдинку з таким суперником?

Чи варто було випускати Назаренка на правий фланг півзахисту, а не в центр?

— Замінити Вороніна, нашого розігруючого в цьому поєдинку, тренер після недавнього конфлікту не наважився. Хоча гравець "Ліверпуля" на своїй позиції почувався некомфортно, багато помилявся. Шевченко — "недоторканний". До того ж забив гол, а до перерви робив усе, що на сьогодні може. Треба було міняти Гладкого, який не "потрапив" у гру. Та й шансів у нього не було: наші просто катали м"яч на підступах до воріт шотландців і загострювали ситуацію зрідка. А після перерви гострих ситуацій узагалі не було.

Шотландія вийде з групи?

— Якщо її влаштовуватиме нічия у матчі з Італією, вийде.




Футбол. Чемпіонат Європи-2008. Відбірний турнір. Група 2


Шотландія — Україна — 3:1 (2:1).

13 жовтня. Ґлазґо. Стадіон "Хемпден Парк". 51 336 глядачів — розрахований на 52 063. 10 градусів.

Суддя: П. Вінк (Нідерланди).

Шотландія: Ґордон, Хаттон, Макманус, Вейр, Нейсміт, Браун (Мелоні, 77), Пірсон, Фергюсон, Макаллок (Дейлі, 60), Макфадден (О"Коннор, 80), Міллер.

Тренер: Алекс Макліш

Україна: Шовковський, Єзерський, Чигринський, Кучер, Несмачний, Тимощук (Шелаєв, 73), Гусєв (Ротань, 46), Воробей (Назаренко, 62), Воронін, Шевченко, Гладкий.

Тренер: Олег Блохін

Голи: Міллер (4), Макаллок (10), Шевченко (24), Макфадден (68).

Попередження: Несмачний (3), Шевченко (15), Воробей (36), Макаллок (45), Фергюсон (45), Ротань (70), Міллер (72), О"Коннор (89).

Iнші матчі:

Італія — Грузія — 2:0

Фарери — Франція — 0:6

Турнірна таблиця:

   
   

   І В  Н  П  М  О 
 1. Шотландія  10  8  0  2  20–8  24
 2. Італія  10  7  2  1  17–7  23
 3. Франція  10  7  1  2  21–3  22
 4. Україна  9  4  1  4  11–12  13
 5. Литва  9  3  1  5  7–11  10
 6. Грузія  10  2  1  7  14–17  7
7. Фарери
10
0
0
10
3–35
0


Наступні матчі

17 жовтня (середа)

Україна — Фарери

Грузія — Шотландія

Франція — Литва
Зараз ви читаєте новину «Збірна України програла Шотландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути