Ексклюзиви
четвер, 15 травня 2008 15:20

Заваров може допомогти Безсонову

17 травня відбудеться заключний тур футбольного чемпіонату України. Усі матчі розпочнуться о 18.00. Кілька з них мають принципове значення.

"Шахтар" (Донецьк) — "Металург" (Донецьк) — ТБ:  ТРК "Україна".

"Металіст" (Харків) — "Динамо" (Київ) — ТБ: Перший національний.

Результати цих поєдинків на 99% визначать чемпіона країни. Якщо гірники перемагають у дербі, то вони посядуть перше місце. Якщо ж не виграють, а "Динамо" переможе — чемпіоном стає київський клуб. Коли "Шахтар" програє, а динамівці зіграють унічию — команди, як і два роки тому, проведуть додатковий матч за звання чемпіона України.

Зазначимо, що "Металіст" уже не може ані зійти з третього місця, ані піднятися вище. "Металург" нині обіймає 11-ту позицію і тільки у разі перемоги матиме шанси на 10-те місце.

Далі в турнірній таблиці майже все зрозуміло: "Дніпро" — четвертий, "Таврія" — п"ята і в липні стартує в останньому розіграші Кубка Інтертото, "Арсенал" забезпечив шосту позицію.

Гостра інтрига зберігається тільки внизу турнірної таблиці. "Закарпаття" уже вилетіло. Компанію йому можуть скласти або ФК "Харків" або, ймовірно, охтирський "Нафтовик", який поступається харків"янам одним очком.

"Харків" грає у столиці з "Арсеналом", якому з шостого місця уже не зрушити. Пішли чутки, що команди, які очолюють Володимир Безсонов та Олександр Заваров —  колишні партнери по київському "Динамо", мають "розписати" нічию — 3:3. Це досить малоймовірно. Адже в разі перемоги "Нафтовика" у Полтаві над "Ворсклою", яка йде восьмою і може піднятися на одну позицію, "Харків" піде до першої ліги.

— Те, що "Шахтар" виграє дербі, сумнівів  немає, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років. — Гра буде чесною — минулі матчі уже відійшли в історію, а нині "Металург" самодостатній. Але клас і мотивація гірників значно вищі. Чи "Арсенал" допоможе "Харкову"? Не виключаю, що в київській зустрічі відбудеться щось нехороше для футболу. І це буде злочином. Але якщо поєдинок буде чесним, "Арсенал" не програє: нинішній потенціал команди вищий. Але ж і "Ворскла" не має поступитися вдома "Нафтовику". Коротше, ставлю на виліт охтирців.

Якщо "Харків" програє, а "Нафтовик" зіграє внічию, команди наберуть однакову кількість очок. Однак команда Безсонова має перевагу за першим додатковим показником — більшою загальною кількістю перемог у турнірі.

Зараз ви читаєте новину «Заваров може допомогти Безсонову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути