Ексклюзиви
понеділок, 05 жовтня 2009 18:21

В"ячеслав Сенченко захистив титул чемпіона світу

3 жовтня в Донецьку представник місцевої компанії "Юніон Боксінг Промоушн" В"ячеслав Сенченко, 31 рік (30 перемог, 20 нокаутом, нуль нічиїх, нуль поразок) успішно захистив свій титул чемпіона світу за версією WBA у вазі до 66,7 кг. Він переміг за очками — усі судді поставили 119:107. 33-річного японця Мотокі Сасакі (32 перемоги, 20 нокаутів, одна нічия, вісім поразок).

Перша половина бою пройшла за повної переваги українця. Він зайняв центр рингу і методично обстрілював свого малотехнічного опонента з дальньої дистанції. У шостому раунді південноафриканський суддя зняв два очки з японця за небезпечні дії головою. Унаслідок зіткнень у Сенченка — розсічення над правим оком, а в дев"ятому раунді й над лівим.

— Суперник відкрито йшов головою вперед, прагнучи завдати мені травми, — зізнався після бою В"ячеслав. — Після розсічень уся тактика на бій перемішалася. Кров заливала очі: я не бачив ані суперника, ані його удари, лише контури рингу. Був момент, коли я навіть думав припинити бій. Вдячний Дмитрові Лучникову, який зайнявся моїм розсіченням і тренеру Ігореві Гапону. Вони зупинили кровотечу і надихнули мене на продовження бою. Вважаю, рефері слід було дискваліфікувати Сасакі.

У заключних раундах японець безперервно йшов уперед, намагаючись нокаутувати українця. Але наш боксер проявив справжній чемпіонський характер. Він не просто "відбігав", а був точнішим і заслужено переміг.

Рефері слід було дискваліфікувати Сасакі

Деякі вболівальники на форумах залишилися розчарованими рівнем боксу Сенченка, вважаючи, що він мав нокаутувати такого суперника, як Сасакі.

— Сенченко не такий і простий боксер, як пишуть на різних форумах, — каже "ГПУ" суддя республіканської категорії з Тбілісі Георгій Навасардов, 58 років. — Уже два бої поспіль він не дає затискати себе ні в кутку, ні біля канатів. Нужненко 12 раундів пресингував його, але так і не зміг загнати в кут. І японському боксерові це не вдалося. У Сенченка чудово працюють ноги. У нього відмінні дані (зріст 178 см, довгі руки), хороший захист (майже не пропускає акцентованих ударів). Із витривалістю це робить із нього може не яскравого, але надійного боксера.

Зараз ви читаєте новину «В"ячеслав Сенченко захистив титул чемпіона світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути