вівторок, 20 лютого 2007 17:16

Воронін переїде до Англії

Автор: фото: REUTERS/Tobias Schwarz
  Воронін грає у Німеччині десять років. За останні два роки він неодноразово заявляв, що хоче виступати в іншому чемпіонаті
Воронін грає у Німеччині десять років. За останні два роки він неодноразово заявляв, що хоче виступати в іншому чемпіонаті

Нападаючий леверкузенського "Баєра" та збірної України Андрій Воронін, 27 років, підписав контракт із англійським "Ліверпулем". Угода розрахована на чотири роки. За повідомленнями німецьких ЗМІ, за цей час українець отримає 5 млн фунтів.

— Переговорний процес почався після Кубка світу в Німеччині, — розповідає "ГПУ" Воронін. — Задоволені всі: мій менеджер, батьки, я. Конкуренції не боюся. Вона була всюди, де я виступав.

— Вороніну треба йти до "Ліверпуля", — каже нам найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 37 років. — "Баєр" йому вже нічого дати не може. За останні роки ця команда втратила позиції навіть у Німеччині, не кажучи вже про Європу. Підписавши контракт з "Ліверпулем", Андрій гратиме гарантовано. Інша річ — де: у самому "Ліверпулі" чи в оренді. На користь Вороніна — його оптимальний для футболіста вік та фізична готовність, необхідна для чемпіонату Англії. Проти — проблеми з адаптацією, а також те, що "Ліверпуль" — більш класна команда, ніж усі попередні, де виступав Андрій.

Наставник "Ліверпуля" іспанець Рафаель Бенітес, 47 років, в інтерв"ю офіційному сайту клубу заперечив факт підписання контракту з українцем.

— Ми досягли попередньої угоди, — каже Бенітес. — Але стовідсотково стверджувати, що Воронін підпише контракт, я не можу.

Саленко схильний вірити тренерові:

— Тут відчувається робота Андрія Головаша — менеджера Вороніна. Він "засвітив" клієнта через "Ліверпуль" і показав іншим клубам — ще нічого не втрачено, можете виходити на переговори.

Вороніну підходять іспанський та італійський чемпіонати

Сам Головаш коментує ситуацію так:

— Я підтверджую те, що влітку Воронін стане гравцем "Ліверпуля". Усе, що каже Бенітес, — мене не стосується. Дзвоніть Бенітесу.

Уболівальники англійського клубу без ентузіазму сприйняли звістку про можливий прихід українця. На початку лютого "Ліверпуль" за 265 млн євро купив 68-річний американець Жорж Жіллет з компаньйоном Томом Хіксом. Вони пообіцяли збудувати новий стадіон на 60 тис. місць і купити кілька футболістів світового рівня.

— Воронін — посередній форвард, — вважають фанати "Ліверпуля". — Він нічим не кращий за Куйта, Кроуча, Белламі та Фаулера. Краще купили б Вілью і Кріштіану Рональду.

Не в захваті від рішення Вороніна і головний тренер збірної України Олег Блохін. Він вважає, що Андрієві більше підходить іспанський та італійський чемпіонати.

Воронін 12 років живе в Німеччині. Уродженець Одеси, 1994-го у складі юнацької команди "Чорноморця" вирушив на міжнародний турнір до Австрії. Там його запримітили селекціонери "Борусії" з Менхенгладбаха і запросили до клубу. 1997-го Андрій дебютував у першій бундеслізі, а через три роки перейшов до друголігового "Майнцу". Цій команді Воронін допоміг підвищитися у класі. 2003-го він подався до "Кельну", а через рік підписав трирічну угоду з "Баєром". У його складі він вибив київське "Динамо" з Ліги чемпіонів і зіграв у 1/8 фіналу сезону 2004/05 проти "Ліверпуля".

До збірної України Андрія запросив Леонід Буряк. 12 жовтня 2002 року Воронін дебютував у Києві в матчі проти майбутніх чемпіонів Європи — збірної Греції. І забив гол. Провів чотири матчі на Кубку світу-2006. У чвертьфіналі проти італійців не зіграв через травму. Усього в збірній Воронін провів 41 матч і забив п"ять м"ячів.

"Ліверпуль" — найтитулованіший англійський клуб. 18 разів ставав чемпіоном країни. Щоправда, востаннє — 1990 року. П"ять разів команда завойовувала Кубок європейських чемпіонів. Позаторік — під керівництвом Бенітеса, який прийшов у клуб 2004 року з іспанської "Валенсії".

Бенітес грає за схемою 4-4-2. До основного тандему форвардів входять англійський велетень Пітер Кроуч та голландець Дірк Куйт. Вони добре доповнюють один одного. Крім того, є ще швидкий валлієць Крейґ Белламі і ветеран Роббі Фаулер.

Зараз ви читаєте новину «Воронін переїде до Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути