понеділок, 22 червня 2009 18:43

Володимир Кличко побив Руслана Чагаєва

Український боксер Володимир Кличко, 33 роки, нокаутував у дев"ятому раунді 30-річного узбека Руслана Чагаєва. Бій відбувся на 65-тисячному стадіоні "Велтінс-Арена" в німецькому Гельзенкірхені. Кличко захистив титули чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями WBO, IBF та IBO і здобув пояс журналу "Ринг". Володимир переміг в 11-му поєдинку поспіль. Тепер на його рахунку 56 боїв: 53 перемоги (47 — нокаутом) та три поразки. Чагаєв зазнав першого фіаско на професійному ринзі.

Минулої суботи обидва боксери продемонстрували непоганий рівень тактико-технічних дій. У першому раунді суперники придивлялися один до одного, намагаючись знайти слабкі місця. Чагаєв одразу позначив свою тактику: завдяки зайвому кроку піддавлював українця і завдавав ударів по корпусу, намагаючись збити дихання і зменшити швидкість та активність дій Володимира.

Проте Кличко добре контролював безпечну відстань, робив одиночні акцентовані контратакувальні випади лівою рукою, які діставали голову суперника. Удари Чагаєва, якщо і досягали мети, то були на "зльоті" й ефекту не справляли. Однак перший раунд видався рівним.

У другому бій став поступово змінюватися. Кличко провів комбінацію-"двійку" (лівий боковий — правий прямий), після якої Чагаєв опинився в нокдауні. Однак узбек швидко підвівся та продовжив поєдинок. Він непогано захищався і пробував контратакувати. Володимир відповідав джебом. Він розхитував захисний блок суперника, додаючи правий прямою.

Третій–п"ятий раунди минули в такій самій позиційній боротьбі. При цьому українець поступово нарощував свою перевагу.

У шостій трихвилинці Чагаєв активно пресингував, і Кличко дещо втратив ініціативу, пропустивши кілька ударів у корпус. У перерві Емануель Стюард, тренер Володимира, наказав підопічному задіяти ноги. Більшу частину раунду українець рухався по рингу, не витрачаючи сил на обмін ударами. Чагаєв стомився, й у восьмому раунді пропустив кілька  ударів.

Дев"ятий почався у середньому темпі, але під кінець Кличко активізувався і завдав п"ять ударів поспіль. У перерві секунданти Чагаєва, угледівши в нього чималу кровотечу, вирішили припинити бій.

Під кінець дев"ятого раунда Кличко завдав п"ять ударів поспіль

— Кличко — швидкий, технічний боксер, — говорить Чагаєв після поєдинку. — Він переміг заслужено. Справжній чемпіон.

Коли в залі для прес-конференцій з"являється Володимир, Чагаєв каже йому: "Спасибо, братишка". Він дякує за те, що Кличко вийшов на бій, не боячись вірусу гепатиту, який виявили у Руслана.

— Я перебуваю у найкращій формі, — переконаний Кличко-молодший. — Не думаю, що є суперник, здатний мене перемогти. Чагаєв старався, але я просто був кращим. Шкода тільки, що не вдалося зустрітися з Хеєм і закрити його брудний рот.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко побив Руслана Чагаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути