четвер, 18 червня 2009 18:55

Володимир Кличко битиметься з Русланом Чагаєвим

20 червня у німецькому Гельзенкірхені на 65-тисячному стадіоні "Велтінс Арена" відбудеться бій між українським боксером суперважковаговиком Володимиром Кличком, 33 роки, та 30-річним узбеком Русланом Чагаєвим. Поєдинок орієнтовно розпочнеться о 23.50 за київським часом, пряму телетрансляцію на Україну вестиме "Інтер". А щоб побачити бій на стадіоні, треба викласти від 50 до 600 євро.

Спочатку планували, що 20 червня Володимир Кличко змагатиметься за звання чемпіона світу за версіями всесвітньої боксерської організації (WBO) та IBF із британцем Девідом Хеєм. Однак Хей за три тижні до бою відмовився — офіційно, через травму руки. Неофіційно — йому не гарантували пристойного гонорару.

Оскільки всі квитки на 20 червня було продано, Кличко мусив терміново шукати іншого суперника і зробив пропозицію Чагаєву. У того 30 травня не відбувся двобій у Фінляндії за титул чемпіона за версією WBA проти росіянина Миколи Валуєва. У крові Чагаєва виявили вірус гепатиту, й фінські медики не дали дозволу на поєдинок.

Німецькі лікарі не заперечують проти виходу Чагаєва на ринг у Гельзенкірхені. До того ж спортсмен не є переносником вірусу, просто має його, а Кличко зробив собі щеплення.

Ураховуючи, що Чагаєв не провів офіційного захисту звання проти Валуєва, керівництво WBA відмовляється санкціонувати поєдинок із Кличком. Тобто якщо Чагаєв програє, він позбудеться титулу, але й перемога Володимира не дозволить йому стати чемпіоном.

Однак у професійному боксі, окрім чемпіонських поясів, існує ще одна нагорода — пояс за версією найстарішого та найшанованішого американського журналу про бокс "Ринг". Дізнавшись про те, що WBA не дає згоди, редакція часопису вирішила поставити на кін саме цей титул.

Чагаєв не має у професійній кар"єрі жодної поразки

Поєдинок обіцяє бути цікавим. Чагаєв єдиний з-поміж чемпіонів не має у професійній кар"єрі жодної поразки. Натомість він перемагав чинних володарів звання — Джонні Руїза та Миколу Валуєва. А в любителях — знаменитого кубинця Феліса Савона.

Чагаєв — надскладний суперник для Кличка. Він має високу швидкість, відшліфовану техніку й характер. До того ж лівша, а Володимир готувався до поєдинку з правшею Хеєм. Переключитися українцеві буде складно, хоча досвід протистояння правостороннім боксерам українець має — торік у лютому він переміг Султана Ібрагімова. Для Чагаєва проблемою стане знаменитий лівий джеб опонента — Кличко може методично завдавати таких ударів упродовж бою.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко битиметься з Русланом Чагаєвим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути