вівторок, 30 грудня 2008 16:54

Віталій Кличко повернувся на ринг

2008 рік став несподівано врожайним на чемпіонські титули для українських боксерів-професіоналів.

Першим переміг суперважковаговик Володимир Кличко. У лютому він у залі "Медісон Сквер Ґарден" у Нью-Йорку побив росіянина Cултана Ібрагімова й додав до свого титулу чемпіона IBF пояс версії WBO. І хоча бій не вразив глядачів гостротою та видовищністю, у перемозі українського боксера ніхто не сумнівався. Усі троє суддів віддали перевагу Кличкові в кожному раунді поєдинку, бо той тактично переграв суперника.

У березні перший у своїй кар"єрі повноцінний — без приставки "інтерконтинентальний" — чемпіонський титул за однією з основних чотирьох версій здобув Сергій Котельник, який виступає у першій напівсередній ваговій категорії (до 63,5 кг). У поєдинку українець переміг британця Гевіна Ріса нокаутом в останньому раунді й відібрав у нього пояс. Бій проходив "на полі суперника", видався драматичним. Ініціатива переходила від одного боксера до другого. Та у другій половині поєдинку українцеві вдалося стомити суперника своєю активністю, і в того забракло сил на кінцівку. Рефері зупинив бій за лічені секунди до гонгу, зауваживши, що француз не може продовжувати боротьбу після тяжкого нокдауну.

У жовтні нарешті сталося те, чого майже чотири роки очікували шанувальники боксу в Україні. Старший із братів Кличків — Віталій — відновив кар"єру професійного боксера. Результатом цього повернення стала перемога технічним нокаутом у залі берлінського спорткомплексу "Ворлд Арена" над нігерійцем Самуелем Пітером, чинним чемпіоном світу за версією WBC. Легкість, із якою Віталій Кличко повернув собі втрачений 2004-го чемпіонський пояс, здивувала навіть експертів, оскільки суперник — один із найнебезпечніших боксерів суперважкого дивізіону. Двобій із Пітером минув з односторонньою перевагою українця за кількістю влучних ударів. У перерві між восьмим і дев"ятим раундами рефері припинив бій — нігерієць відмовився від подальшої боротьби.

Чемпіон світу Сергій Дзинзирук (за версією WBO у супернапівсередній ваговій категорії (до 69,5 кг) цього року провів кілька переможних захистів титулу.

Володимир Сидоренко (боксер найлегшої вагової категорії (до 53,5 кг) втратив свій чемпіонський статус за версією WBA. Українець поступився у поєдинку панамцеві Ансельмо Морено.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко повернувся на ринг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути