пʼятниця, 04 грудня 2015 07:40

Услід за Кличком із нашого життя піде і бокс

У 1970-ті в нас усі розумілися на хокеї. Збірна СРСР була практично незмінним чемпіоном світу, телевізійні трансляції з хокейного чемпіонату збирали масову аудиторію, а прізвища провідних гравців знала кожна домогосподарка. Професійний бокс був тоді для нас чимось далеким і чужим. Любителі спорту знали, ясна річ, прізвища Мохаммеда Алі та Джо Фрейзера, але все це було на периферії загальної уваги.

Сьогодні у нас не те що не знають імен провідних хокеїстів: ті, кому до 30, навіть правил хокею як слід не розуміють. Зате практично всі відрізняють джеб від хука. А розмову про шанси на перемогу того чи іншого боксера може підтримати навіть бабуся, яка здебільшого дивиться серіали.

Причина такої популярності боксу та сама, що й минула популярність хокею — колись ми мали власних хокейних чемпіонів, а тепер — власних чемпіонів з боксу. Якби не брати Клички, бокс залишався би в нас тим самим, що й греко-римська боротьба — одним із видів спорту. Упевнений — 19 років тому лише фахівці знали ім'я першого олімпійського чемпіона з боксу з незалежної України. Цього чемпіона звали Володимир Кличко. Тепер Володимира, як і його брата Віталія, знають усі. Два покоління українців встигли вирости і стати дорослими під фанфари їхніх ­перемог. Для них Клички назавжди залишаться символом їхньої молодості, згадка про них завжди викликатиме теплі спогади.

Боксери Клички стали уособленням двох десятиліть нашого життя. Але все ­коли-небудь завершується. Вже не виступає Кличко-старший, близький до завершення кар'єри Кличко-молодший. Їхні фанати ще стежитимуть за виступами "кривдників" своїх кумирів, але вже без колишнього ентузіазму. Все менше буде розмов перед боксерськими двобоями, які продовжуватиме показувати наше ТБ. А років за 30 який-небудь журналіст почне свою колонку зі слів — на початку ХХІ століття всі українці розумілися на боксі.

Зараз ви читаєте новину «Услід за Кличком із нашого життя піде і бокс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути