вівторок, 08 липня 2008 16:40

Юрій Бараш"ян програв бій за титул чемпіона світу

Український боксер Юрій Бараш"ян, 28 років, не зміг завоювати титул чемпіона cвіту з боксу за версією WBA (вага — 79,4 кг). Минулого тижня Бараш"ян змагався з аргентинцем Х"юго Гараєм, 27 років. Бій проходив у столиці Аргентини Буенос-Айресі і тривав 12 раундів. Гарай переміг за очками. Усі троє арбітрів надали перевагу господареві рингу: 118–111, 120–108 і 118–110.

— Три раунди Гарай провів активно, але не більше цього, — розповідає Бараш"ян. — У середині бою я кілька разів дістав аргентинця. Він був у напівнепритомному стані. Кинувся добивати, проте рефері з незрозумілих причин зупинив бій. І дав аргентинцеві хвилину на відновлення. Хоча мав усі шанси на нокаут. Потім Гарай почав "рвати" темп бою. Хапати мене за руки, голову. Думаю, суддівство було упередженим. Інакше я не програв би.

Українець має намір опротестувати арбітраж поєдинку.

— Усе одно спробую поборотися за титул, — зауважує Бараш"ян. — Нині трохи відпочину, а потім планую провести два-три поєдинки, щоб знову вийти на чемпіонський бій.

Український прапор на ринг у Буенос-Айресі виніс чемпіон світу WBA (вага — 63,5 кг) Андрій Котельник, 30 років. Він назагал погоджується з оцінкою Бараш"яна.

— Перші чотири раунди активнішим був Гарай, — визнає Котельник. — Він прихилив суддів і тим, що господар, і тим, що форсував початок поєдинку. Але далі Юрій зрівняв бій, і він тривав на рівних. Шансів виграти за очками в господаря у Юри не було. Але він точно мав шанс на нокаут — рефері просто зіпсував бій. Зупинив його, зробивши зауваження Бараш"яну. Начебто той ліктями працює. Дурниці. Як і те, що Бараш"ян програв за раундами — 2:10. І близько такого не було. Не побачив, що потенціал Юри — нижчий. Думаю, він зможе реваншуватися.

Поразка від Гарая стала для Бараш"яна четвертою в кар"єрі професіонала.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Бараш"ян програв бій за титул чемпіона світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути