середа, 02 грудня 2020 22:28

УЄФА вдарив тільки по Шевченку

25 листопада європейська футбольна спілка (УЄФА) зарахувала збірній України технічну поразку у виїзному матчі проти Швейцарії в Лізі націй — 0:3. Причина: спалах коронавірусу в нашій команді, через що головний лікар швейцарського регіону, де мала відбутися гра, відправив гостей на карантин. Поєдинок міг відбутися, якби Україна виставила іншу команду. Наші цього зробити не змогли.

"Перемога" швейцарців дозволила їм залишитися у вищій лізі турніру. Наші гратимуть у першій. Але це не остаточно, бо керівництво української асоціації футболу оскаржуватиме це рішення в міжнародному спортивному арбітражному суді.

Здивувало не рішення УЄФА, а реакція українських уболівальників.

В ідеалі, аби матч перенесли та зіграли його навесні. Або в березні, знайшовши "вікно" під час відбору до Кубка світу, або взагалі в травні, коли обидві команди готуватимуться до Євро-2021.

Так, прикро, що Україну ні в що не ставлять: із Німеччиною чи Францією так би не обійшлися. Але ця новина не сьогоднішнього дня. Образитися, швидше, слід Андрієві Шевченку. Тренерський штаб нашої команди очолює ексфутболіст зі світовим ім'ям, а по ньому завдали нищівного удару, не рахуючись із репутацією.

Але що ми, за великим рахунком, "програли"? Виїзний матч Ліги націй — напівофіційного турніру, де УЄФА змінює правила гри й залишає у "вишці" Німеччину. Змагання вагоміші за товариські поєдинки, але не настільки, щоб битися головою об стінку через виліт до першої ліги. І, об'єктивно, саме там наше місце: нехай перемога над Іспанією нікого в оману не вводить. Чи готові ми, приміром, обіграти міцну Австрію — Євро-2021 покаже. Швейцарію на полі ми у вересні обіграли, але той львівський матч не переконав з огляду на якість гри українців.

У наступному розіграші Ліги націй ми, ймовірно, не гратимемо проти топових збірних Європи. Але їхні тренери в цьому турнірі виставляють напіврезервні склади і грають упівсили. То невже така вже велика користь від цих поєдинків? А максимально мотивована елітна збірна нас чекатиме у стартовому матчі Євро-2021 — нідерландська. Будуть й інші, якщо вийдемо з групи.

Швейцарці своє отримають за неспортивні методи ведення боротьби. Зате в нас з'явився ще один принциповий суперник. У відборі на Кубок світу точно не зіграємо, бо потрапили в один "кошик" на жеребкуванні, яке відбудеться 7 грудня. А от у плейоф Євро — можливо. І тоді буде нагода поквитатися. А для цього вирішити нагальні проблеми збірної — воротар, правий захисник, центр оборони, як правильно використати Буяльського.

Насамперед, мають турбувати вони.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА вдарив тільки по Шевченку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути