Ексклюзиви
четвер, 19 червня 2008 19:41

УЄФА поки що залишає Євро-2012 в Україні та Польщі

27 червня керівництво Європейського футбольного союзу (УЄФА) визначатиме, чи готові Україна та Польща провести фінальну частину Євро-2012.

УЄФА турбує той факт, що ще не почато демонтаж торговельно-розважального центру "Троїцький" навколо олімпійського стадіону Києва, який заявлений на проведення фінального матчу турніру. З"явилися чутки, що 1–2 липня президент УЄФА Мішель Платіні під час свого візиту до Києва оголосить про те, що в України та Польщі відберуть право на проведення Євро-2012.

— Думаю, 27 червня Євро-2012 у нас ніхто не відбере, — каже "ГПУ" колишній міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Віктор Корж, 50 років. — Нині президенту УЄФА Мішелю Платіні невигідно скасовувати Євро-2012 в Україні та Польщі. У січні минулого року Платіні обрали на посаду, а вийде, що уже в середині квітня його організація створила прецедент — дала Євро країнам, неспроможним його організувати. Проте вірогідність позбавлення у вересні-жовтні права на проведення Євро збільшується. Півроку втрачено тільки на те, щоб таки розпочати реконструкцію НСК "Олімпійський". Нині треба або починати новий конкурс із метою визначення компанії, що займеться реконструкцією, або розписатися у власній некомпетентності і повернутися до переможця, який був визначений наглядовою радою НСК "Олімпійський". Це фірма "Хохтіф". У неї є досвід будівництва стадіонів у стислі терміни. Тайванська компанія "Арчайзія дизайн лімітед ґруп" не змогла виконати гарантії й реконструювати стадіон так, як було записано у проекті. За це мають понести відповідальність нинішнє керівництво Міністерства у справах сім"ї, молоді та спорту і уряд.

Платіні заперечує можливість перенесення фінальної частини Євро-2012.

— В УЄФА не звикли змінювати свої рішення, — каже він. — Євро пройде там, де заплановано.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА поки що залишає Євро-2012 в Україні та Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути