Ексклюзиви
неділя, 08 липня 2007 16:28

У НХЛ утричі зростають зарплати хокеїстів

Три роки тому в Північноамериканській хокейній лізі (НХЛ) був зірваний сезон. Власники клубів повстали проти чималих зарплат хокеїстів. Коли сторонам вдалося домовитися, була встановлена стеля — команда не могла платити хокеїстам більш ніж $39 млн щорічно.

Це призвело до вирівнювання класу команд, адже тримати багато високооплачуваних гравців клуби дозволити собі не могли. Потім ця цифра зросла до $44 млн, а нині — до $50 млн, оскільки за два роки "нової НХЛ" прибутки Ліги значно збільшилися.

Багаті клуби — "Рейнджерс", "Філадельфія" почали гонку озброєнь, "пачками" скуповуючи гравців і підвищуючи їм зарплату. Наприклад, російський форвард Віктор Козлов отримуватиме в новому клубі, "Вашингтоні", $2,5 млн — утричі більше, ніж йому торік платив "Нью-Йорк Айлендерс". Експерти вважають, що збільшення бюджету зарплат через кілька років призведе до чергового страйку власників клубів, які не зможуть задовольняти апетити "зірок".

Уродженець Києва Олексій Житник, 34 роки, має в "Атланті Трешерс" $3,5 млн на рік "брудними".

— Заробив я достатньо, хотілось би виграти Кубок Стенлі — каже він. — Маю ще дворічний контракт. Про те, щоб переглянути умови, з господарями не говорив і не планую. А те, що люди йдуть на більші гроші, — нормально. НХЛ — це видовища, у яких головну роль відіграємо ми, хокеїсти. Відповідно й платити повинні. До страйку, гадаю, не дійде: власники клубів врахують минулі помилки і чіткіше регулюватимуть бюджет.

Ще один українець у НХЛ, нападаючий Руслан Федотенко, 28 років, змінив клуб, перейшовши з "Тампи Бей Лайтінґс" до "Нью-Йорк Айлендерс". Він підписав річний контракт і отримає $2,9 млн. У "Тампі" він щорічно мав півтора мільйона доларів.

Зараз ви читаєте новину «У НХЛ утричі зростають зарплати хокеїстів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути