Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2008 17:34

"У команди Сьоміна з"явився смак до гри"

Автор: фото: REUTERS/Eliana Aponte
  Динамівець Олег Гусєв (праворуч) бореться з аргентинським новачком ”Спартака” Крістіаном Майданою
Динамівець Олег Гусєв (праворуч) бореться з аргентинським новачком ”Спартака” Крістіаном Майданою

Київське "Динамо" стартувало на Кубку Першого каналу з перемоги над історично принциповим суперником — московським "Спартаком". Цей поєдинок для "ГПУ" коментує заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років.

— За "Динамо" порадів, — каже він. — Під кінець матчу підопічні Юрія Сьоміна навіть "п"яточками" по-бразильськи почали грати. Але й зауваження є: нападаючі "Динамо" слабко грали у відборі, недостатньо тісним був зв"язок форвардів та півзахисників. Крім того, давали спартаківцям комбінувати поблизу свого карного. А назагал за діями киян було приємно спостерігати: команда билася, у неї з"явився смак до гри.

Допускаєте, що "Спартак" був слабким?

— Так і було. У центрі оборони москвичів — суцільні "дірки". Але це проблеми російського віце-чемпіона. Можливо, росіяни діяли під навантаженням: їм за три тижні грати у плей-офф Кубка УЄФА.

Хто сподобався в "Динамо"?

— Корреа. Величезний обсяг роботи виконав, комбінаційну гру налагодив. Нагадував самого себе, коли лише прийшов до "Динамо".

Як Кравець?

— Уміє загострювати гру, обігравати. Цього достатньо: футбол проста гра — обіграв і віддав. Головне — Артема не загнати, йому тільки 18 років. Добре, що Сьомін замінив нападаючого після першого тайму.

Трохи випали з гри Несмачний та Шацьких

Як оціните дії голкіпера Шовковського?

— Сподобався. Але був момент, коли він мав іти на перехоплення,  та залишився у воротах.

Думаю, атмосфера в команді налагоджується, і це йде на користь Шовковському.

Пару центральних захисників склали Юссуф та Михалик. Вони впоралися із завданням?

— Без претензій. По-перше, обидва з пасом. Непогано взаємодіяли. Але думаю, що їхній вихід на цій позиції — крок вимушений, бо травмований Діакате.

На якій позиції краще використовувати Реброва?

— Його ігрова мудрість дозволяє капітанові бути розпасовщиком, діяти з глибини атаки. Єдине питання — щоб фізичні кондиції були на рівні.

Фланги "Динамо" як працювали?

— Гусєв додав. Торік було враження, що він усі сили залишив на тренуваннях. Зі "Спартаком" був свіжим. А залучення лівого захисника Несмачного до атаки було даремним. Ситуацію не загострював, а зону в обороні залишав. "Спартак" інколи цим користувався.

Хто ще випав із гри?

— Трохи інертним був Шацьких. Не зіпсував картину, але грати треба більш серйозно. Інакше бразильці, Ринкон та Корреа, скинуть вагу й виб"ють Шацьких з основного складу. Узагалі "Динамо" купувати нікого не потрібно. Суперзірки до Києва не приїдуть, а наявні члени команди показали, що грати можуть.




Результати перших матчів Кубка першого каналу


"Динамо" (Київ, Україна) — "Спартак" (Москва, Росія) — 3:0

"Динамо": Шовковський, Допілка, Михалик, Юссуф, Несмачний, Нінкович (Дедечко, 82), Гіоане, Корреа, Ребров (Мілевський, 86), Гусєв, Кравець (Шацьких, 46).

Голи: Ребров (41), Корреа (42), Гусєв (90+3).


"Шахтар" (Донецьк, Україна) — "Бейтар" (Єрусалим, Ізраїль) — 3:0

"Шахтар": П"ятов, Срна,  Чигринський, Кучер (Єзерський, 46), Шевчук, Хюбшманн (Кравченко, 46), Дуляй (Ілсіньйо, 46), Фернандіньйо, Вілліан (Левандовський, 46), Адріано (Гладкий, 46), Брандау.

Голи: Фернандіньйо (2), Левандовський (58), Гай (90).


Сьогодні київське "Динамо" гратиме з сербською "Црвеною Звєздою", а "Шахтар" завтра зустрічатиметься з російським ЦСКА. Початок матчів о 20.00 за київським часом. Пряма трансляція — ТРК "Україна"

Зараз ви читаєте новину «"У команди Сьоміна з"явився смак до гри"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути