вівторок, 20 листопада 2018 05:30

Троє російських біатлоністок можуть виступати за збірну України

Автор: www.sportbox.ru
  Норвезький спортсмен Йоханнес Бйо посів друге підсумкове місце у розіграші Кубка світу 2017/18
Норвезький спортсмен Йоханнес Бйо посів друге підсумкове місце у розіграші Кубка світу 2017/18

2 грудня стартує біатлонний сезон 2018/19. Перший етап відбудеться у словенській Поклюці.

Збірні України оголосили склади на перші гонки. За жінок бігтимуть 32-річні Валентина й Віта Семеренко, 31-річна Олена Підгрушна та Юлія Джима, 28 років. Усі четверо — олімпійські чемпіонки-2014.

Також стартуватимуть 23-річна Анастасія Меркушина та Юлія Журавок, 24 роки. Тренуватиме команду росіянин 40-річний Андрій Прокунін.

Проте Меркушину до сезону готуватиме батько. Федерація погодилася на експеримент, але обмежила його час одним сезоном. Якщо Анастасія прогресуватиме, її не чіпатимуть. Ні — повернуть до головного тренера.

Найсильніша українська біатлоністка Юлія Джима проводить передсезонну підготовку під керівництвом Уроша Велепця — колишнього головного тренера жіночої збірної. Чутки про нібито роман між ними спростував голова федерації біатлону 61-річний Володимир Бринзак.

— Журналісти — майстри таких сенсації. Урош — тренер, за якого результати Джими почали покращуватися. У Юлії немає хлопця.

Біатлоністкам уже не докучає минулорічний скандал, коли Валентина Семеренко на лютневій Олімпіаді заявила, що мікроклімат у команді — повна дупа.

— Валя писала подружці, а не на загал, — каже Олена Підгрушна. — Журналісти підхопили цю "сенсацію". Емоції у спортсменів бувають. ­Особливо, коли багато тренуєшся, а результату немає.

Не буде в команді 26-річної Ірини Варвинець.

— Ірі треба наважитися на операцію коліна, — говорить Бринзак. — Зробить її — повернеться в біатлон. Не зробить — закінчить кар'єру.

Федерація біатлону вирішила внести корективи і в підготовку. Спортсменам обмежать спілкування з уболівальниками. Бо торік після відвідин журналістів і вболівальників усі дівчата перехворіли.

Знову до збірної України запросили трьох росіянок — 20-річних Анастасію Рассказову, Катерину Бех та Оксану Москаленко, 18 років. Поки що вони не можуть брати участь у змаганнях, бо не оформили українське громадянство.

— Дівчата мають українське коріння, — каже Бринзак. — Батьки цих біатлоністок свого часу виїхали на заробітки до Тюмені.

У чоловічій збірній теж без змін.

Повернулися додому "орендовані" росіяни Володимир Семаков та Олександр Жирний. На етап у Поклюці словенський тренер Юрай Санітра заявив 27-річного Дмитра Підручного, 31-річного Артема Приму, 30-річного Сергія Семенова, 24-річного Артема Тищенка та Віталія Кільчицького, 30 років.

Боротьбу за Кубок світу в чоловіків найвірогідніше поведуть француз 29-річний Мартен Фуркад і норвежець Йоганнес Бйо, 25 років. Можливо, в їхню боротьбу втрутиться німець Симон Шемп, який невдало провів минулорічний сезон.

Фуркад перемагає в Кубку світу сім років поспіль. Бйо торік демонстрував видатну швидкість, але мав проблеми зі стрільбою лежачи. Причина — стара травма ключиці. Цього року удосконалив гвинтівку, зробив гумову накладку на приклад.

У жінок головною претенденткою на перемогу буде німкеня 25-річна Лаура Дальмаєр. Вона мотивована, бо торік добре стартувала. Але "змазала" фініш, через що не виграла Кубок світу. Конкуренцію їй складатиме минулорічна переможниця фінка Кайса Мякяряйнен, 35 років. Від неї чекали заяви про завершення кар'єри. Та Кайса вирішила залишитися, принаймні ще на сезон. Спробують поборотися з ними француженка 22-річна Жюстін Брезас і норвежка Тіріль Екхоф, 28 років. За сприятливих обставин на місце на подіумі може претендувати і Юлія Джима.

Біатлон показуватимуть два українські телеканали — Перший і "Спорт-1".

67 пар лиж і 65 пар спеціальних черевиків придбали на початку сезону для потреб національної збірної України. Гроші виділила Федерація біатлону.

Розклад етапів Кубка світу сезону 2018/19

Поклюка, Словенія 2–9 грудня

Хохфільцен, Австрія 13–16 грудня

Нове Мєсто на Моравє, Чехія 20–23 грудня

Обергоф, Німеччина 10–13 січня

Рупольдинг, Німеччина 16–20 січня

Антерсельва, Італія 24–27 січня

Кенмор, Канада 7–10 лютого

Солт-Лейк-Сіті, США 14–17 лютого

Холменколлен, Норвегія 22–25 березня

Чемпіонат світу, Естерсунд, Швеція 7–17 березня

Домрачева шиє біатлонні костюми для немовлят

Чотириразова олімпійська чемпіонка з Білорусі 32-річна Дар'я Домрачева цього року завершила спортивну кар'єру. Вирішила стати дизайнером одягу. Уперше спробувала себе в ролі модельєра два роки тому, коли перебувала в декретній відпустці.

У жовтні Дар'я представила свої розробки спортивного одягу. У колекції були біатлонні комбінезони для немовлят.

— Хочу, аби збірну Білорусі з біатлону екіпірувала саме Домрачева, — каже її колишня партнерка по команді Надія Скардіно.

Покупці не поспішають розбирати колекцію.

— Відчуваю — зацікавленість до одягу є, але знаю, що мушу ще багато працювати, — говорить олімпійська чемпіонка.

Домрачева заміжня за норвежцем Уле-Ейнаром Бйорндаленом, найтитулованішим біатлоністом світу. Він теж завершив кар'єру. Подружжя виховує 2-річну доньку Ксенію.

Зараз ви читаєте новину «Троє російських біатлоністок можуть виступати за збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути