вівторок, 30 березня 2010 19:03

Тренерів призначатиме Бондарук

Автор: фото з сайта www.biathlon.com.ua
  Андрій Дериземля посів третє місце на заключному етапі Кубка світу у спринті
Андрій Дериземля посів третє місце на заключному етапі Кубка світу у спринті

Минулої неділі етапом Кубка світу в російському Ханти-Мансійську завершився біатлонний сезон-2009/10. У чоловіків Великий кришталевий глобус здобув норвежець Еміл-Еґле Сведнсен, 24 роки. Серед жінок удруге в кар"єрі Кубок світу виграла німкеня 23-річна Магдалена Нойнер. Найкращими серед українських біатлоністів були Андрій Дериземля, котрий посів 21-ше місце в загальному заліку чоловіків і Валентина Семеренко — 14-та позиція.

Кажуть, запам"ятовується останнє. Виходячи з цього, українці виступили добре. Два останні етапи Кубка світу були, мабуть, кращими для нашої команди в сезоні. Спочатку в норвезькому Голменколені "сріблом" у гонці з масовим стартом відзначилася Вікторія Семеренко. На останньому ж етапі в російському Ханти-Мансійську бронзу в спринті виборов Андрій Дериземля. Крім цих подіумів, у сезоні-2009/10 у нас був лише один, щоправда, найбільш гучний успіх. А саме — перемога Сергія Седнєва на етапі Кубка в італійській Антерсельві.

Із наступного сезону пост виконавчого директора Федерації біатлону України займе Роман Бондарук, колишній тренер нашої збірної, котрий упродовж восьми останніх років очолював польську національну команду. Він відповідатиме за призначення тренерів збірної.

"ГПУ" оцінює виступ провідних українських спортсменів у сезоні, що завершився.

Валентина Семеренко. 14-те місце в загальному заліку Кубка світу — наразі найвище досягнення в кар"єрі 24-річної сумчанки. У поточному сезоні Валентина виграла також дві медалі — "золото" та "срібло" — на чемпіонаті Європи в естонському Отепя, але там найсильніші не виступали. Посіла 13-те місце в індивідуальній гонці на Олімпіаді.

Хвостенко думає чи продовжувати кар"єру

Вікторія Семеренко. Торік сестра-близнючка Валентини була 13-ю в загальному заліку Кубка світу. Тепер — 19-та. Захворіла на заключному етапі підготовки до сезону. Форму набрала лише після Олімпіади — друге місце в гонці з масовим стартом на етапі Кубка світу в Голменколені. До того був повний комплект нагород на чемпіонаті Європи.

Оксана Хвостенко. 32-річна представниця Чернігова пожертвувала кубковим сезоном ради виступу на Олімпіаді. Оксана поволі входила в сезон, відзначившись із Дериземлею хіба що другим місцем на виставковій гонці в німецькому Гельзенкірхені. На Іграх Хвостенко була чи не єдиною українкою, оптимально готовою фізично. Однак пробитися в число призерів улюбленої індивідуальної гонки Оксана не змогла навіть за умови ідеальної стрільби. Виною цьому — традиційно "тихий" хід. Думає чи продовжувати кар"єру далі.

Олена Підгрушна. 23-річна тернополянка в найближчому майбутньому може досягти рівня Хвостенко. Якщо стане стабільнішою на стрільбі. Сьогодні ж Підгрушну називають командним бійцем. Не володіє високою швидкістю, зате рідко провалюється на вогневому рубежі. У заліку Кубка світу вона — 29-та.

Андрій Дериземля. 32-річний чернігівець зробив ставку на Олімпіаду. У Ванкувері був готовий добре, проте підвела стрільба. Так погано, як у Канаді, Андрій не стріляв ніколи. Через промахи втратив фактично подаровану природною стихією медаль Ігор у спринті. У загальному заліку Кубка світу Дериземля — 21-й.

Сергій Седнєв. 26-річний вихованець Олександра Москаленка в кубковому сезоні розташувався слідом за Дериземлею. В Антерсельві Сергій удруге в кар"єрі був на подіумі Кубка світу. Запорука успіху — ідеальна стрільба. Із нею Сергій міг в індивідуальній гонці розраховувати на боротьбу за олімпійські медалі. Проте не впорався.

Зараз ви читаєте новину «Тренерів призначатиме Бондарук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути