середа, 04 квітня 2007 16:47

Трансферне "вікно" вже закрите

Українські вищолігові клуби не зможуть посилити свій склад до кінця цього сезону. Сьогодні в нашій країні офіційно "зачинилося" трансферне "вікно". За останні півтора місяці кілька команд провели ротацію в складі.

"Шахтар" продав півзахисника Тимощука та голкіпера Плетикосу. Купив голкіпера Вірта та бразильського форварда Луїса Адріано.

"Динамо" орендувало в московського ЦСКА півзахисника Павла Степанця й відпустило до львівських "Карпат" захисника Башлая та півзахисника Ситника. За "Дніпро" гратиме оборонець Романчук. Ще один новачок "Дніпра" — узбецький легіонер Віталій Денисов. Поки що він виграє конкуренцію в Романчука на позиції лівого захисника.

Втрата в дніпропетровців одна — півзахисник Олександр Рикун тепер належить харківському "Металісту". Інший новачок цього клубу — форвард Олексій Антонов. Його орендували в краснодарської "Кубані".

Полтавська "Ворскла" підписала контракт із нападником Ахмедом Янузі. "Кривбас" посилився півзахисником Доріаном Бюлюкбаші.

Чому трансферне "вікно" в Україні зачиняється в розпал "весняної "частини чемпіонату?

— Тому що в нас основна перерва — зимова, — пояснює "ГПУ" виконавчий директор Професійної футбольної ліги Анатолій Попов, 58 років. — Даємо командам три місяці на доукомплектацію — більше, ніж західноєвропейські в цю пору року. Зате влітку, під час короткої перерви між першостями, наші команди мають на селекцію на один місяць менше, ніж провідні команди Старого Світу.

У вівторок ПФЛ таки не зарахувала технічну поразку львівським "Карпатам" у матчі з харківським "Металістом".

— Ми мали це зробити, виконуючи рішення апеляційного комітету Національної федерації футболу, — каже Попов. — Але справу "Карпат" розглядатиме спортивний арбітражний суд у Лозанні. Це надзвичайні обставини, тому ми відклали остаточне рішення щодо цього матчу до наступного вівторка.

Зараз ви читаєте новину «Трансферне "вікно" вже закрите». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути