неділя, 13 травня 2007 14:26

Тимощук хоче підтримати "Шахтар" у фіналі Кубка України

Автор: фото: УНІАН
  Анатолій Тимощук уже адаптувався в Пітері
Анатолій Тимощук уже адаптувався в Пітері

Минулого тижня півзахисник збірної України Анатолій Тимощук, 28 років, став капітаном пітерського "Зеніту". Він — четвертий футболіст, який нинішнього року виводить на поле команду Діка Адвоката. У четвер Тимощук відповів на запитання "ГПУ".


Рішення про вручення вам капітанської пов"язки приймав головний тренер команди Дік Адвокат чи партнери обрали вас шляхом голосування?

— Це було командне рішення. Адвокат його тільки оголосив на зборах перед тренуванням.

Попередній капітан Владислав Радімов побився на полі з партнером по команді Ріксеном. Його наступник Аршавін з"явився на базі перед матчем уночі й на деякий час був відсторонений від основного складу. Хаген, новий капітан, конфліктував із голкіпером "Зеніту" Малофеєвим. Ви капітанську пов"язку взяти не побоялися. Чому?

— Будь-який футболіст, який носив капітанську пов"язку в "Зеніті", був гідним цього. Відповідальність мене не лякає: усі ми об"єднані однієї метою — стати чемпіонами. У будь-якому колективі є складні ситуації. Перелічені вами — уже в минулому. Я ж звик концентруватися на майбутньому. Крім довіри, це ще питання зобов"язань. Уболівальники чекають від нас перемог.

"Зеніт" після 8 турів іде третім у чемпіонаті Росії. Як оціните старт команди?

— Нормально. Відстаємо від лідера, московського "Спартака", на три очки. Весь чемпіонат ще попереду, боротимемося за перше місце.

У Пітері адаптувалися?

— Давно й успішно. Мешкаю з дружиною за містом — наш будинок розташований у селищі Юккі. Комфортне місце, є куди запросити друзів.

Ваш колишній клуб, "Шахтар", програв двічі поспіль удома в чемпіонаті України. Чим пояснити невдачі команди?

— Мені важко судити, бо в самому колективі я зараз не перебуваю. Тільки стежу за новинами і по можливості переглядаю матчі гірників. Радий, що "Шахтар" вийшов до фіналу Кубка України. Планую приїхати до Києва і підтримати гірників у фінальному поєдинку.

2 червня в Парижі українці гратимуть із французами у відбірному матчі чемпіонату Європи. Чи є шанси хоча б на нічию, враховуючи ймовірну відсутність травмованого Шевченка?

— Франція — друга команда світу. Франція гратиме на своєму полі, і матч для нас буде складним. Але Україна готова грати не на нічию, а на максимальний результат. Ім"я та титули суперника на наші завдання вплинути не можуть. Якщо у нас і будуть кадрові проблеми, тренерський штаб знайде їх правильне рішення.

Зараз ви читаєте новину «Тимощук хоче підтримати "Шахтар" у фіналі Кубка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути