Ексклюзиви
четвер, 23 вересня 2010 06:13

Тернопільські волейболістки націлюються на перше місце

Автор: фото: Василь ТАНКЕВИЧ
  Андрій Романович: ”Премії нам виділив економічний університет”
Андрій Романович: ”Премії нам виділив економічний університет”

Минулого сезону тернопільська "Галичанка-Динамо-ТНЕУ" вперше стала чемпіонкою України з волейболу. На новий сезон, який розпочнеться 1 жовтня, команда ставить завдання повторити успіх. Про це "ГПУ" розповідає головний тренер тернополянок Андрій Романович, 38 років.

— Сподівалися здобути чемпіонство ще позаминулого сезону, — каже фахівець. — І взагалі, було немало сезонів, у яких ми потихеньку наближалися до першого місця. Але раніше на всі 100 відсотків не були готові так, як у минулому чемпіонаті.

За дев"ять років, що я працюю в Тернополі, нам нарешті вдалося налагодити свою групу підготовки. Там працює Іван Вовчанський — один із найкращих дитячих тренерів України. Цінність нашого чемпіонства у тому, що склад команди повністю сформували власні вихованки.

Як у Тернополі сприйняли вашу перемогу?

— Ажіотаж був. Але швидко пройшов. Мер Тернополя нагородив нас непоганими статуетками чемпіонів України. Фінансово тільки ректорат економічного університету нам виділив премії. Більше ніяких не було.

Кістяк чемпіонської команди вдалося зберегти?

— У принципі — так. У южненський "Хімік" перейшла догравальниця Яна Журовська. За станом здоров"я довелося зробити щонайменше на рік паузу зв"язуючій Каті Руденькій. Її має замінити дівчинка з Білої Церкви —  Настя Ткаченко.

З інших новачків хтось зможе посилити склад?

— Навряд. У нас є чотири нових придбання. Три молоді волейболістки, четверта трішки досвідченіша. Але проблема в тому, що вони прийшли з іншої школи, тому їх треба підтягнути, підладити під малюнок гри нашої команди.

Які завдання "Галичанки" на новий сезон?

— Ми зберегли майже весь основний склад. Якщо зараз вилікуємо до початку чемпіонату двох догравальниць, стартуватимемо з ними. Якщо ні — без них. Але все-таки кістяк зберігся — впевнений, грамотний, надійний. Я думаю, що нам знову під силу буде поборотися за золоті медалі. Навіть за умови, що "Хімік" зібрав досить потужну команду і націлився на перше місце. З таким добором гравців вони нам створять дуже сильну конкуренцію. Але добір учасників — це ще не команда. Її треба зробити, зіграти, провести з нею весь чемпіонат.

Цього року Україну в єврокубках представлятиме тільки "Хімік" — п"ята команда за підсумками минулого сезону.

— Так. На жаль, криза пройшлася по провідних клубах України — "Кругу" і "Джінестрі". Нам же пощастило, що  власник клубу — економічний університет, і тут є стабільність протягом багатьох років. Маємо іншу проблему — відсутність залу, який би відповідав єврокубковим вимогам. Приємно, що невдовзі вона буде вирішена. Весною наступного року мають почати будувати великий спортивний комплекс для багатьох видів спорту. Зокрема, з ігровим залом на 2,5 тисячі місць.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільські волейболістки націлюються на перше місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути