понеділок, 12 травня 2008 16:43

Сьомін: "Ми програли через дитячі помилки в обороні"

Донецький "Шахтар" став володарем Кубка України з футболу 2007/08. У фінальному матчі турніру, який відбувся на харківському стадіоні "Металіст", гірники переграли київське "Динамо" — 2:0.

42-тисячна арена не була заповнена повністю — 10 тис. сидінь залишилися вільним. За воротами команд розташувалися їхні фани, а один із центральних секторів — навпроти адміністративного будинку — віддали місцевим уболівальникам. Він був напівпорожнім із двох причин. По-перше, харків"ян відлякали високі ціни на квитки — від 150 до 300 грн. Причому найдорожчі перепустки почали продавати в день матчу, коли більшість уболівальників вирішили, що дешевих квитків не дочекаєшся. По-друге, над Харковом години за дві до початку поєдинку з"явилися хмари, а після фінального свистка пішла злива. Особливих симпатій до жодної з команд місцеві не виявляли. Тільки інколи під час матчу горлали: "Металіст!".

Спиртне, навіть пиво, навколо стадіону продавати заборонили. Уболівальники змушені заходити за кіоски — діставати заздалегідь привезені напої.

— Приїхали з Полтави на машині, — розповідає 45-річний Леонід. На його шиї "роза" гірників. — Уболіваю за "Шахтар" ще з радянських часів, коли команду тренував Віктор Носов, — пояснює. — Наші сьогодні переможуть. І склад маємо сильніший, і мотивацію — давно не могли перемогти "Динамо".

Основну частину витрат на придбання квитків для фанатів "Шахтаря" узяв на себе клуб. Власне, уболівальникам залишилося заплатити по 10 грн.

Алієв та Мілевський посиділи на дискотеці зі спиртним

— Тільки донецьким, — говорить "ГПУ" прихильник "Шахтаря" з м. Іловайськ на Донеччині. — З нас узяли по 30 гривень.

Динамівських автобусів до Харкова вирушило 15. Їх супроводжували міліція та карета медичної допомоги "Борис".

Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу відмовляється від стовідсоткового акценту на атакувальну гру. У стартовому складі він випускає двох опорних півзахисників — Дуляя та Хюбшмана. Юрій Сьомін майже дублює склад, який грав чотирма днями раніше в Ужгороді проти "Закарпаття". Тільки форварда Мілевського змінює Кравець. По закінченні матчу з"явилася неофіційна інформація, що футболісти "Динамо" Алієв та Мілевський після вильоту до Ужгорода посиділи на дискотеці зі спиртним. Юрій Сьомін хотів виключити їх зі складу, але президент клубу Ігор Суркіс наполіг на поїздці гравців до Харкова.

— Хід Луческу повністю себе виправдав, — розповідає "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років. — Два опорні півзахисники дозволили гірникам мати те, чого не мало "Динамо", — баланс у грі. Крім того, "Шахтар" урахував погодні умови і в обороні діяв простіше — вибивав м"яч в аут. "Динамо" намагалося давати в ноги, і на слизькому газоні виникали невимушені помилки. Випав із гри Алієв. Відрізаними були Бангура та Кравець — вихід двох швидкісних футболістів на таке поле себе не виправдав. "Динамо" зазналося після успіхів на початку сезону і зіграло нецікаво. А "Шахтар" останнім часом має потужний та сконцентрований вигляд.

Арбітр матчу одесит Валерій Швецов, 39 років, вилучив із поля п"ятьох футболістів.

— Арбітр був смішним, — вважає Заяєв. — Краще б мене поставили судити. Знав батька Швецова — класна людина. А цей незрозуміло що робив на полі.

На післяматчеву прес-конференцію першим прийшов наставник "Динамо" Юрій Сьомін, 61 рік.

— Ми програли через дитячі помилки в обороні. Зокрема Марковича. А чи винен Шовковський у другому пропущеному м"ячі — не візьмусь судити.

Тренер переможців Мірча Луческу, 62 роки, вважає визначальною перевагу "Шахтаря" у першому таймі.

— Реалізувавши її, ми зуміли перебудуватися й успішно зіграти після перерви на контратаках.



"Шахтар" (Донецьк) — "Динамо" (Київ) — 2:0 (1:0)

7 травня. Харків. Стадіон "Металіст". 32 тис. глядачів (розрахований на 42 тис.). Дощ. +5°С.

Суддя: В. Швецов (Одеса).

"Шахтар": П"ятов, Срна (к), Чигринський, Кучер (Єзерський, 46), Рац, Хюбшман, Дуляй (Гай, 75), Ілсіньйо (Вілліан, 86), Фернандіньйо, Брандау, Гладкий. Тренер: Мірча Луческу (Румунія).

"Динамо": Шовковський, Маркович (Нінкович, 46), Юссуф, Мандзюк, Ель Каддурі, Діакате, Гіоане, Корреа, Алієв (Мілевський, 83), Бангура, Кравець. Тренер: Юрій Сьомін.

Голи: Гладкий (44), Гай (78).

Попередження: Мандзюк (17), Кучер (32), Рац (56), Гладкий (57), Алієв (68).

Вилучення: Брандау (64), Діакате (73), Бангура (80), Єзерський (80), Гладкий (87, друге попередження).



Футбол. Чемпіонат України. Результати матчів 29 туру

"Металург" (Запоріжжя) — "Дніпро" (Дніпропетровськ) — 0:0

"Карпати" (Львів) — "Чорноморець" (Одеса) — 2:0

"Кривбас" (Кривий Ріг) — "Арсенал" (Київ) — 0:0

ФК "Харків" (Харків) — "Шахтар" (Донецьк) — 0:3

"Металург" (Донецьк) — "Металіст" (Харків) — 1:1

"Динамо" (Київ) — "Ворскла" (Полтава) — 2:1

"Нафтовик" (Охтирка) — "Закарпаття" (Ужгород) — 3:2

"Зоря" (Луганськ) — "Таврія" (Сімферополь) — 2:3

Зараз ви читаєте новину «Сьомін: "Ми програли через дитячі помилки в обороні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути