Ексклюзиви
вівторок, 01 квітня 2008 19:18

"Сокіл" став чемпіоном серед любителів

Минулої неділі хокеїсти київського "Сокола" стали чемпіонами… України. Так, не дивуйтесь, у нас справді розігрується національний хокейний чемпіонат. Щоправда, про його існування знають переважно самі учасники, їхні друзі та знайомі. І практично все.

Так краще всім. Навіщо цікавитися нашим хокейним чемпіонатом, навіщо ще раз переконуватись у занедбаному стані українського хокею? Ті ж, хто зацікавиться, потрапивши, наприклад, у неділю на "фінал" до столичного Палацу спорту, дізнаються, що чемпіонат проводять серед аматорських команд вкрай низького рівня. Окрім назви, наша хокейна "ліга" нічим не схожа не те що на чемпіонат Росії, а навіть на чемпіонат Білорусі.

Судіть самі: у чемпіонаті Білорусі єдина в Україні професійна команда "Сокіл" (Київ) була далеко не кращою, а перейшовши до чемпіонату Росії посіла місце у четвертому десятку. У національному ж чемпіонаті паралельно грав резервний склад "Сокола". Основний склад "підключився" лише до "фіналу". У першій же грі кияни розгромили броварську команду, створену із тих, хто не потрапив до "Сокола" з рахунком… 9:0. Аби не псувати другий матч фіналу, на який прибуло все спортивне начальство в особі міністра у справах сім"ї, молоді та спорту Юрія Павленка та керівника Національного олімпійського комітету Сергія Бубки, "Сокіл" виграв зі скромнішим рахунком, одержавши після цього "чемпіонські медалі".

Аби не псувати другий матч фіналу, "Сокіл" виграв його зі скромнішим рахунком

Високі гості ніби й не здогадувалися, що переможець нашого хокейного "чемпіонату" був відомий ще до його початку. Інакше й бути не могло: єдиний професійний клуб зобов"язаний перемагати аматорів.

По-спортивному було б доцільніше розігрувати хокейний чемпіонат серед любителів. Але ж чемпіонат цей проводиться не для розвитку хокею. А для чого? Для того, щоб київський "Сокіл" на правах "чемпіона" України мав можливість грати у нижчих дивізіонах європейських турнірів. Якби не це — чемпіонат взагалі можна було б не проводити.

Заперечите, що у нас є федерація хокею, яка зобов"язана проводити чемпіонат. Хто вам таке сказав? У нас є, наприклад, національна федерація хокею з м"ячем. Ви десь бачили той хокей із м"ячем? У звичайному хокеї у нас є не тільки федерація, а ще й чемпіон. Чим і втішатимемося.

Зараз ви читаєте новину «"Сокіл" став чемпіоном серед любителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути